Dienstverlening aan bedrijven door gemeenten aangepakt

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel reikt maandag 6 februari certificaten ‘Bewijs van Goede Dienst’ uit aan 25 gemeenten die hun dienstverlening aan bedrijven doelgericht aanpakken en verbeteren.

Dienstverlening aan bedrijven door gemeenten aangepakt

‘Niet alleen worden ondernemers beter en sneller geholpen in de deelnemende gemeenten, de ervaring leert dat er vooral een cultuuromslag plaatsvindt bij betrokken ambtenaren. Goede dienstverlening aan bedrijven wordt de norm,’ aldus Hans Biesheuvel

De ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de tien belangrijkste landelijke ondernemerswensen op het gebied van gemeentelijke dienstverlening in kaart gebracht. Die zijn omgezet in 10 normen over onder meer klantvriendelijkheid, de snelheid van vergunningverlening, actuele digitale informatie en het goed en tijdig beantwoorden van vragen van ondernemers.

Door middel van een meting toetsen gemeenten in welke mate hun dienstverlening voldoet aan deze normen en waar verbeteringen nodig zijn. De resultaten van de meting en de verbeteracties kunnen gemeenten vervolgens zichtbaar maken aan het lokale bedrijfsleven met een certificaat Bewijs van Goede Dienst.

Bewijs van Goede Dienst is ontwikkeld door gemeenten en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in samenwerking met MKB-Nederland en VNO-NCW. Per 1 januari is het instrument overgedragen aan het Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten (KING). Meer informatie is te vinden op www.bewijsvangoededienst.nl. Voor vragen kunt u terecht bij Aisia Okma (KING) 06 20025309.

De 25 gemeenten die nu een ‘Bewijs van Goede Dienst’ krijgen zijn Aa en Hunze, Baarn, Beuningen, Deventer, Doetinchem, Echt-Susteren, Ede, Goes, Haarlem, Krimpen aan de IJssel, Landgraaf, Medemblik, Montferland, Roermond, Simpelveld, Terneuzen, Veenendaal, Veere, Velsen, Voerendaal, Vlissingen, Westervoort, Westland, Westvoorne en Winterswijk.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!