Dienstverlening Provincie beoordeeld door Zeeuwse ondernemers

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Provincie Zeeland

Zeeuwse ondernemers zijn het meest tevreden over het persoonlijk contact met de provincie en de beleving van het toezicht bij Besluit Risico's Zware Ongevallen inspecties (BRZO).

Dienstverlening Provincie beoordeeld door Zeeuwse ondernemers


Dit blijkt uit een meting 'Bewijs van Goede Dienst', een instrument om de dienstverlening van overheden aan ondernemers te verbeteren. De Provincie Zeeland is de eerste provincie in Nederland die het certificaat met verbeterplan 'Bewijs van Goede Dienst' ontvangt. Het certificaat geeft aan in welke mate de Provincie voldoet aan de belangrijkste servicenormen voor ondernemers.

Bewijs van Goede Dienst
Tijdens de openingsavond van de Netwerkbeurs Contacta in Goes overhandigde Chris Rutten, voorzitter van de Kamer van Koophandel, het certificaat 'Bewijs van Goede Dienst' aan gedeputeerde Harry van Waveren.
'De Provincie Zeeland besteedt al enige jaren aandacht aan het verminderen van regelgeving en administratieve lasten voor bedrijven en instellingen Het verbeterplan, dat voortkomt uit het onderzoek, levert voor ons belangrijke informatie op over hoe bedrijven onze dienstverlening ervaren. Ook dat geeft aanknopingspunten om onze dienstverlening verder te optimaliseren,' aldus Harry van Waveren.

Toetsen op negen normen
Ruim negentig Zeeuwse ondernemers gaven hun mening over de dienstverlening van de Provincie Zeeland. Van de in totaal negen normen waarop is gemeten scoort de Provincie op vijf normen een (ruime) voldoende: volledigheid van verzoeken en aanvragen, beleving van toezicht, toegankelijkheid van provincie, actualiteit van informatie en klanttevredenheid. Op de andere vier normen scoort de Provincie minder goed. Deze zijn: voldoen aan aanvraagtermijn, hersteltermijn bij overschrijding, inhoudelijke kennis en deskundigheid en deugelijke besluitvorming. Met de verbeterpunten gaat de Provincie de komende tijd aan de slag.

Geïnteresseerd in het complete rapport?
Download het rapport ' Bewijs van Goede Dienst '. zie hiervoor: www.zeeland.nl

Hier leest u over wat de normen precies inhouden en hoe het onderzoek tot stand is gekomen.

 

Meer informatie over Provincie Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!