Digitaal marktplein aanbestedingen verlicht lasten bedrijven

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

De ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat vandaag ‘TenderNed’ als digitaal marktplein voor overheidsaanbestedingen officieel van start is gegaan. Hiermee komt de overheid tegemoet aan de wens van ondernemers om één digitale plek te bieden voor alle overheidsaanbestedingen.

Digitaal marktplein aanbestedingen verlicht lasten bedrijven

Ondernemers ondervinden momenteel veel administratieve rompslomp bij aanbestedingen. Hierdoor wegen de baten van het aanbesteden vaak niet op tegen de lasten. De lasten worden nu beperkt doordat ondernemers via één website geattendeerd worden op de overheidsopdrachten. Halverwege 2012 wordt via TenderNed ook elektronisch inschrijven mogelijk en zijn ondernemers verlost van de plicht om elke keer opnieuw al hun bedrijfsgegevens in te vullen. Ondernemers kunnen deze gegevens dan opslaan via een digitaal bedrijfsdossier.

Om de lastenverlichting te bereiken is het wel noodzakelijk dat de aanbestedingswet wordt aangenomen. In de wet is namelijk de verplichting opgenomen dat alle aanbestedende diensten hun opdrachten via TenderNed publiceren. Nu TenderNed al van start gaat, is het ook de hoogste tijd dat de wet aangenomen wordt. MKB-Nederland en VNO-NCW wachten al geruime tijd op deze wet, die naast een lastenverlichting ook betere toegang voor ondernemers tot de overheidsopdrachten mogelijk maakt.

Meer informatie over MKB Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!