Digitale verlichtingscan geintroduceerd door Energiecentrum MKB

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB

Op www.energiecentrum.nl ontdekken ondernemers nu binnen vijf minuten hoe ze maximaal kunnen besparen op verlichting. Door het invullen van de digitale verlichtingscan ontstaat een helder beeld van de investeringen, terugverdientijden, en derhalve van het rendement.

Digitale verlichtingscan geintroduceerd door Energiecentrum MKB

Met energiezuinige verlichting is het voor ondernemers mogelijk tot 80% te besparen op verlichtingskosten. Hiermee helpt Energiecentrum MKB ondernemers concreet met energie besparen.

De, door Energiecentrum MKB ontwikkelde, digitale verlichtingscan zet concrete energiezuinige alternatieven op een rijtje, met de prijzen erbij. De verlichtingscan is vooralsnog alleen toepasbaar voor de detailhandel, maar vanaf augustus 2010 ook geschikt voor de horeca, zakelijke dienstverlening, productiebedrijven en automotive. Energiecentrum MKB is een, door het ministerie van Economische Zaken gesteund, initiatief van MKB-Nederland.

Moderne en energiezuinige alternatieven
Verlichting zorgt voor meer dan 20% van de energiekosten. Ondernemers willen tenslotte producten extra belichten, sfeer creëren, werkplekken verlichten en veiligheid waarborgen. Veel van dat licht schijnt nog altijd vanuit halogeenspots en tl-verlichting de winkel in, terwijl er tegenwoordig moderne en energiezuinige alternatieven op de markt beschikbaar zijn. Alternatieven met meer lichtopbrengst, een langere levensduur en van betere lichtkwaliteit. Met energiezuinige verlichting besparen ondernemers niet alleen energie, ze voorkomen ook een confrontatie met nieuwe ontwikkelingen en regelgeving: na 2012 zijn er geen gloeilampen meer verkrijgbaar, en productie van oude typen tl-lampen en halogeenspots wordt bovendien tussen nu en 2017 verboden. Met de verlichtingscan krijgen ondernemers binnen vijf minuten een helder inzicht in de huidige investeringen en advies over de te treffen maatregelen om op verlichting te bezuinigen.

Over Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf
Energiecentrum MKB is een initiatief van het Nederlandse bedrijfsleven. In samenwerking met 59 brancheorganisaties helpt het ondernemers (onafhankelijk en veelal kosteloos) om maximaal rendement uit energie te halen. In 2009 maakten meer dan 200.000 MKB-ondernemers kennis met de diensten van Energiecentrum MKB. Hiermee is 25 miljoen euro aan energiekosten bespaard. Zo levert Energiecentrum MKB een wezenlijke bijdrage aan de uitvoering van het Duurzaamheidakkoord. In dit akkoord, gesloten tussen rijksoverheid en bedrijfsleven, is vastgelegd dat het bedrijfsleven zich inspant om 2% energie te besparen. Kijk voor meer informatie op www.energiecentrum.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!