Distributiecentrum De Bijenkorf en Ingram Micro Tilburg officieel geopend

Ruim 82.000m2 is het nieuwe distributiecentrum van De Bijenkorf en Ingram Micro, dat afgelopen week in Tilburg werd geopend. Commissaris Wim van de Donk en wethouder Berend de Vries knipten het lint door. Het door Dedato Architecten ontworpen gebouw is op maat ontwikkeld en gerealiseerd voor Ingram Micro en de Bijenkorf.

Distributiecentrum De Bijenkorf en Ingram Micro Tilburg officieel geopend

Foto: v.l.n.r.: Pieter Heij (De Bijenkorf), Sjef Heerkens (HVBM Vastgoed), Wim van de Donk (Commissaris van de Koning), Adriaan Molenschot (HVBM Vastgoed) en Berend de Vries (Gemeente Tilburg)

Tijdens de feestelijke opening ontvingen ontwikkelaar en verhuurder HVBM Vastgoed en de huurders Ingram Micro en de Bijenkorf uit handen van BREEAM Adviseur Quadrant4 tevens het BREEAM Outstanding certificaat, de hoogste duurzaamheidsstandaard in logistiek vastgoed.

Het dak van het gebouw is voorzien van zonnepanelen die ruim 3 Megawatt aan elektriciteit opwekken, voldoende om zowel de huurders van het gebouw alsmede ruim 600 huishoudens te voorzien van stroom. Het is een energieneutraal pand waar geen gebruik wordt gemaakt van gas. Daarnaast wordt het gebouw door toepassing van warmtepompen en een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag waardoor bodemenergie gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van het gebouw) effectief gekoeld en verwarmd.

Distributiecentrum

Ingram Micro verzorgt in dit moderne duurzame distributiecentrum de logistieke operatie voor de Bijenkorf. Vanuit het distributiecentrum worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld.

Meer informatie over INGRAM MICRO COMMERCE & LIFECYCLE SERVICES NEDERLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!