Doof uw lichten tijdens de Nacht van de Nacht 2018

Op zaterdag 27 oktober 2018 doven honderden bedrijven en gemeenten hun lichten tijdens de Nacht van de Nacht: een landelijk evenement georganiseerd in het donker.

Doof uw lichten tijdens de Nacht van de Nacht 2018

Vorig jaar tijdens de Nacht van de Nacht doofden maar liefst 178 gemeenten en bedrijven de lichten. Dit waren bedrijven als IKEA, Universiteit Utrecht, NUON, Delta Lloyd en ABN Amro.

Besparen op energiekosten

20% van ons energiegebruik gaat op aan licht. Dat licht uitdoen is de simpelste, goedkoopste en meest duurzame maatregel die je kunt nemen. Je bespaart op energiekosten, onderhoudskosten en de CO2 uitstoot van het bedrijf gaat omlaag. Door over te schakelen op energiezuinige led-verlichting en door vaker te doven en te dimmen kan 90% van deze energie bespaard worden.

Wettelijke energiebesparingsplicht

Volgens de activiteitenregeling Milieubeheer hebben bedrijven met een hoger energieverbruik een wettelijke energiebesparingsplicht. In december 2015 is er een erkende maatregel toegevoegd die bepaalt dat reclameverlichting en buitenverlichting minimaal zes uur per nacht uitgeschakeld dient te worden.

De Nacht van de Nacht

VNO-NCW Midden ondersteunt de Nacht van de Nacht, een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Door bewegingssensoren gaat op de werkgeversvloer in het HNK Apeldoorn automatisch het licht uit als er niemand aanwezig is.

Interbest geeft het goede voorbeeld

Ook Interbest, marktleider in lichtreclames, doet mee aan de Nacht van de Nacht 2018. Benieuwd naar hun beweegredenen? Bekijk dan onderstaande video.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!