Driekant Zutphen winnaar KvK MVO Award

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Kamer van Koophandel

Ambachtscentrum waardige ambassadeur voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Driekant Zutphen winnaar KvK MVO Award

Driekant Ambachtscentrum uit Zutphen is de winnaar van de KvK MVO Award 2010. Met gepaste trots nam directeur Henk Smit gisteren uit handen van KvK-voorzitter Gaston Sporre de prijs in ontvangst.

De jury was unaniem tot het eindoordeel gekomen. ‘Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat ook uit traditionele ambachtelijke bedrijven goede MVO-bedrijven voort kunnen komen’, aldus de toelichting, ‘MVO zit echt in de genen van dit bedrijf. Ondernemer Henk Smit is zeer gedreven door de MVO-gedachte en uit de bedrijfsvoering spreekt een groot sociaal gevoel. De drie MVO-pijlers – people, planet, profit – zijn goed in balans en komen zeer goed uit de verf. Kortom – een echte inspiratie en daarmee, net als Foreco in 2009,  een waardige ambassadeur van de MVO-Award!’

Vier genomineerden
Tijdens de grote finale, die live op RTV Oost werd uitgezonden, passeerden alle 20 kandidaten nog een keer de revue. Uit deze groep kwamen vier genomineerden naar voren: Kees Rolsma lijnolieverven uit Hengelo, RAPS uit Almelo, Vadesto Outdoor Adventure uit Hattem en Driekant uit Zutphen. De laatste ging er uiteindelijk met de begeerde MVO-Award vandoor. Het aan de prijs verbonden geldbedrag van 5.000 euro wil Henk Smit investeren in de Stichting Driekant Inspireert. Deze stichting wil komend jaar een project starten waarin men ‘op grote schaal wil laten zien wat er op kleine schaal al jaren wordt gerealiseerd’ op het gebied van duurzaamheid. Dit moet gebeuren door dynamische uitwisseling via netwerken en een nieuw op te richten kennis- en ervaringsbank.

Kamer van Koophandel Oost Nederland heeft afgelopen jaar de prijs in de het leven geroepen om bedrijven te stimuleren met maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen aan de slag te gaan.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!