Duidelijkheid over reclame in Deventer

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Deventer

Waar moet een ondernemer zich aan houden?

Duidelijkheid over reclame in Deventer

Aan welke voorwaarden moet een reclame-uiting in Deventer voldoen? Voor ondernemers is het niet altijd duidelijk welke regels er gelden voor reclame als het gaat om afmeting, vorm en aantal. In de nieuwe overzichtelijke welstandsnota zijn die regels straks helder verwoord, niet alleen voor de binnenstad maar voor heel Deventer.

Afbeelding van: Reclamebeleid Deventer

Tot nu toe is alleen voor de binnenstad van Deventer omschreven aan welke voorwaarden een reclame-uiting moet voldoen. Ondernemers weten daarom niet altijd wat er van hen wordt verwacht. In de nieuwe welstandsnota kan elke ondernemer straks vooraf zien aan welke voorwaarden een reclame-uiting moet voldoen. Dit voorkomt gedoe achteraf.

Reclamekaart
De regels voor reclame zijn niet overal in de gemeente gelijk. In de historische binnenstad zijn de voorwaarden voor reclame strenger dan in de winkelcentra in de wijken. En op een bedrijventerrein gelden andere, nog ruimere regels. Op de reclamekaart in de welstandnota is aangegeven welke regels per gebied van toepassing zijn. Voor overige gebieden, zoals woonwijken, dorpen en het landelijk gebied, zijn de regels afhankelijk van de  bestemming van het pand. Voor een kantoor, winkel of horeca is bijvoorbeeld meer reclame toegestaan dan voor een woning met een bedrijf aan huis. Er zijn ook regels voor bedrijfsgebouwen, sportbestemmingen en agrarische bedrijven.

Overgangsregeling
De gemeente Deventer is momenteel in gesprek met inwoners over de welstandsnota. Naar aanleiding van de gebiedsbijeenkomsten en schriftelijke reacties past de gemeente de concept welstandsnota aan. De vaststelling van de welstandsnota in de gemeenteraad is in juni van dit jaar, daarna wordt deze gebruikt bij het toetsen van bouwplannen en reclame. Voor bedrijven in Deventer die een vergunning hebben voor hun huidige reclame, verandert er dan niets. Pas als zij nieuwe reclame willen plaatsen of de huidige vervangen, is er een nieuwe vergunning nodig en gelden de nieuwe voorwaarden.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!