Duimen en dagen: Duurzaamheid in Halderberge

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Halderberge

Urgenda organiseert ieder jaar een Dag van de Duurzaamheid. Een mooi moment om binnen de gemeente Halderberge samen met ondernemers en onderwijs te kijken naar hoe we een duurzame samenleving kunnen realiseren.

Duimen en dagen: Duurzaamheid in Halderberge

Want Duurzaamheid is niet een probleem van de overheid maar een problematiek van de gemeenschap. De gemeente Halderberge vraagt aandacht voor de duurzaamheidsbeweging binnen de gemeente door aan te haken bij de Dag van de Duurzaamheid en de Duurzame Duimen.

Duurzame duimen

De gemeente Halderberge nomineert  een maatschappelijke organisatie, een onderwijsinstelling en een ondernemer voor de Duurzame Duim. Deze genomineerde hebben het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het opgang brengen van een duurzame beweging in Halderberge en zijn daarmee een goed voorbeeld. Stemmen kan tot en met 11 oktober 2015 op www.duurzameduimen.nl.

Onderwijs en ondernemers aan de slag

Samen met gemeente Etten-Leur nodigt de gemeente Halderberge op woensdagmiddag 7oktober ondernemers en het onderwijs uit voor een inspiratiebijeenkomst. Op de bijeenkomst wordt door verschillende sprekers aandacht besteed aan de thema’s energie en duurzaam ondernemen. Aanmelden als ondernemer of onderwijsinstelling kan via: http://bitly.com/InspiratiedagDuurzaamheid7102015

Vol energie

De informatiebijeenkomst op 7 oktober is het voorprogramma van de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober. Op de Dag van de Duurzaamheid zelf, 9 oktober, gaat wethouder Frits van Harteveld in de ochtend op bezoek bij OBS de Linde en leest voor uit het werk van Laurentien van Oranje en Jan Terlouw. In de middag staat de opening van het Energieloket op het programma, een mooi voorbeeld van duurzaamheid vanuit de samenleving. Het energieloket is een initiatief van Energiek Halderberge in samenwerking met Bernardus wonen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!