Duitse investeerderskring Noord-Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Nederlands-Duitse Handelskamer

14 november organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) een bijeenkomst om het onderlinge contact tussen Nederlandse en Duitse bedrijven te vergroten.

Duitse investeerderskring Noord-Brabant

Bijna 500 bedrijven met een Duitse achtergrond zijn gevestigd in de provincie Noord-Brabant. Om het onderlinge contact en de band met de locale economie te versterken, organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) samen met de Brabants Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de eerste Duitse investeerderskring Noord-Brabant. Het evenement vindt plaats op donderdag 14 november 2013, van 15.00 tot 19.00 uur op de High Tech Campus in Eindhoven.

Het thema van de bijeenkomst is: ‘Hoe staat het met de randvoorwaarden voor innovatie en ontwikkeling in Noord-Brabant?’ “Noord-Brabant staat bekend als één van meest innovatieve regio’s van Europa, met Eindhoven als hotspot”, zegt Lars de Vries, projectmanager bij BOM. “Bijzonder veel innovatieve Duitse bedrijven hebben zich gevestigd in onze regio. Dit komt vooral doordat we ons richten op maatschappelijke vraagstukken die wereldwijd spelen.”

Duitse dochterbedrijven in Noord-Brabant krijgen tijdens het evenement inzicht in hoe zij beter gebruik kunnen maken van de ontwikkelingen op het gebied van innovatie. De sprekers zijn onder andere Bert Pauli, Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, en Frans Schmetz, Managing Director van de High Tech Campus Eindhoven. Het innovatielandschap in Nederland wordt onder de loep genomen door Jos van Erp, Program Director bij High Tech NL, en Egbert-Jan Sol, Director of Innovation HTSM bij TNO. Vervolgens komen de Duitse dochterondernemingen aan het woord en vertellen over hun beleving van het innovatieklimaat.

Tijdens de podiumdiscussie gaan de sprekers met elkaar in gesprek over de randvoorwaarden voor innovatie. Na afloop van de bijeenkomst is er een borrel en bestaat de mogelijkheid om persoonlijke gesprekken te voeren met de sprekers en andere ondernemers. De doelgroep van deze Duitse investeerderskring zijn vertegenwoordigers van Duitse dochterbedrijven in Brabant. De deelname aan het evenement is kosteloos. 

 

Meer informatie en aanmelding:  

Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, tel. (070) 3114 156, e-mail: m.komorowski@dnhk.org. Aanmelding is mogelijk via deze link.

 

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!