Dutax verkozen tot dé werkgever met maatschappelijk hart

  • Arbeidsmarkt

Expertisecentrum BESO reikt deze prijs jaarlijks uit aan een Brabantse ondernemer die medewerkers in dienst heeft met een afstand tot de arbeidsmarkt, zonder daarbij de zakelijke belangen uit het oog te verliezen.

Dutax verkozen tot dé werkgever met maatschappelijk hart

Dutax Reizen ontving de prijs ter waarde van 1.500 euro uit handen van Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur van de provincie Noord-Brabant. De andere finalisten waren Gascogne Groep uit Eindhoven en Faredo Verpakkingen uit Dussen. Zij eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Brabant

Bert Pauli: ‘Ik ben erg blij dat Brabant al beschikt over zoveel voorbeelden van werkgevers met een maatschappelijk hart. Het bewijst dat we niet alleen een van de meest innovatieve regio’s zijn, maar ook nog eens maatschappelijk geëngageerd’. Volgens Pauli sluit de prijs uitstekend aan bij de afspraken die zijn gemaakt in het Brabants Arbeidsmarkt Akkoord. Een van de speerpunten in dit akkoord heet ‘Iedereen doet mee’. Daarbij is het doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen, met inzet naar vermogen.”

Ambassadeurs

Ton de Kok, projectleider BESO: “Opvallend is de toename van het aantal Brabantse ondernemers dat met een maatschappelijk hart zijn of haar bedrijf leidt. Deze ondernemers kunnen allen met recht ambassadeurs genoemd worden. Wij zijn bijzonder onder de indruk van de drive, passie, overtuiging en voortvarendheid waarmee de finalisten zich positioneren op het snijvlak van zakelijk en maatschappelijk ondernemen.”.

Trotse winnaar

Dutax Reizen is een familiebedrijf en bestaat meer dan vijftig jaar. Het bedrijf telt ruim 430 medewerkers, waarvan meer dan 30 procent met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Peter Wagener, Manager Finance & Control & P&O van Dutax Reizen: “We zijn ongelooflijk blij met deze prijs. Het is een onverwachte erkenning voor iets wat wij als bedrijf als vanzelfsprekend beschouwen. Het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is volledig ingebed in onze organisatie. In onze branche is deze erkenning ook belangrijk in het kader van aanbestedingen. Het hele bedrijf is in feeststemming en bij een Brabantse prijs hoort natuurlijk Brabants worstenbrood!”

Dubbele winst

BESO adviseert en ondersteunt Brabantse werkgevers kosteloos bij het zakelijk interessant maken van inclusief werkgeverschap. Zij neemt daarbij de belangen en mogelijkheden van de werkgever als vertrekpunt. BESO doet dit vanuit de overtuiging dat inclusief werkgeverschap leidt tot een win-win situatie voor het bedrijf, het individu én de maatschappij. Kortom, ondernemen met dubbele winst.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!