Dutch Agri Food Week 2015: nationaal podium voor food(productie)

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Om innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van gezonde voeding organiseren Agrifood Capital, Food Valley NL, Greenport WestlandOostland en Brightlands Greenport Venlo – met support van de topsector Agri & Food – van 12 tot en met 20 oktober de Dutch Agri Food Week.

Dutch Agri Food Week 2015: nationaal podium voor food(productie)

De Dutch Agri Food Week is hét nationale podium voor de Nederlandse agrifood sector. Nergens anders is het agrifood cluster zó compleet en van zo’n hoogwaardige kwaliteit als in Noordoost-Brabant. Op het gebied van voedselproductie is de regio toonaangevend met 3.600 agrifood bedrijven, ruim 37.000 banen, een bruto regionaal product van 23 miljard euro en een exportwaarde van 4,3 miljard euro.

Gedurende de Dutch Agri Food Week vinden in het land toonaangevende evenementen plaats voor zowel food professionals als consumenten met passie voor voedsel. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij samen werken aan veilige en gezonde voeding voor nu en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

Landelijk programma

Het programma van de DAFW is vandaag officieel gepresenteerd met de lancering van twee websites: één landelijke en één van de regio Noordoost-Brabant. Het programma van de Dutch AgriFood Week 2015 omvat een bundeling van bestaande en nieuwe evenementen en wordt tijdens de Food Valley Expo op 12 oktober officieel geopend.

Agri Food Week in Noordoost-Brabant

Een week lang zijn er in de regio Noordoost-Brabant activiteiten die de resultaten van deze samenwerking, en de betrokken bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in de schijnwerpers zetten. AgriFood Capital wil ondernemers, onderzoekers, studenten, overheden en consumenten op deze manier inspireren om te (blijven) investeren in onze innovatieve agrifood regio.

Het programma van AgriFood Capital in onze regio loopt van 15 t/m 20 oktober 2015 en is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument. Centraal staan het versterken van de verbinding tussen consument en producent en het (her)ontdekken van de diepere waarde van voedsel en voedselbereiding.

Contact

Meer weten over de activiteiten van AgriFood Capital tijdens de Dutch Agri Food Week? Of heeft/kent u een initiatief dat past binnen de ambitie van het programma van de Dutch AgriFood Week? Neem dan contact op met Robert-Jan Marringa, projectleider Dutch Agri Food Week 2015 via 06-23854043 of r.marringa@agrifoodcapital

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!