Dutch Technology Week 2016 op Automotive Campus

  • Technologie
  • Bron: AutomotiveNL

In 2016 staat in de week van 23 tot en met 28 mei de Brainportregio alweer voor de vijfde keer geheel in het teken van de Dutch Technology Week (DTW). Ook in Helmond is de Dutch Technology Week volop aanwezig middels.

Dutch Technology Week 2016 op Automotive Campus

Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Dutch Technology Week in Helmond

Met de thema’s Automotive, Mechatronica en Food is techniek volop aanwezig in Helmond en dat wil de Automotive Campus op zaterdag 28 mei 2016, tijdens de publiek dag, op een leuke, leerzame en interactieve manier laten zien aan het publiek. Het gaat bij dit evenement echt om het promoten van techniek en het maatschappelijk belang. We willen de jeugd kennis laten maken met techniek. Zie ook de website Dutch Technology Week 216

i-Game/Grand Cooperative Driving Challenge 2016

Ook zal op 28/29 mei de tweede Grand Coöperatieve Driving Challenge plaatvinden met als onderdeel de i-Game. I-Game is een competitief evenement op het gebied van zelfrijdende voertuigen die moeten samenwerken om veel voorkomende verkeerssituaties zo efficiënt mogelijk op te lossen. Er zijn teams van over de hele wereld met een auto die uitgerust is met extra sensoren en software, zij rijden in een aantal challenges op en rond de A270. Het wordt gecoördineerd door TNO, en uitgevoerd in samenwerking met de TU/e, IDIADA en Viktoria Zweedse ICTD. Dit is ook een publiekelijk evenement. De DTW en i-Game zullen elkaar mbt het bezoekersaantal versterken.

Afslag Eindhoven speelt Groot Wild

Afslag Eindhoven, een theatergezelschap die graag directe, rauwe, actuele, echte en veelal op locatie theatervoorstellingen geeft. Vaak in samenwerking met (maatschappelijke) organisaties en bedrijven. Dit jaar brengen ze technologie en cultuur samen: Technology Connects! De voorstelling Groot wild gaat over de verdergaande robotisering van de maatschappij en hoe wij mensen daar (niet) mee omgaan. Markant voorbeeld van de ontwikkeling is de zelfrijdende vrachtwagen.

Op 6-7-8 mei en 26-27-28 mei wordt deze voorstelling gespeeld op de Automotive Campus in Helmond. Laat je verrassen en ben erbij! Kaartverkoop is gestart.

Meer informatie over RAI Automotive Industy :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!