Duurzaam keurmerk toerisme ECO XXI

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Zeeland

In Zeeland maakt Tholen als tweede gemeente gebruik van het aanbod van de Provincie om op het gebied van duurzaamheid een stimuleringsprogramma te doorlopen en het Europese keurmerk ECO XXI te behalen.

Duurzaam keurmerk toerisme ECO XXI

Schouwen-Duiveland ontving eerder al het zilveren keurmerk. Het keurmerk is, behalve in Portugal, nog niet eerder uitgereikt in Europa.

In Tholen wordt de komende tijd de duurzaamheid en de rol van voorlichting en educatie op de activiteiten en werkwijzen binnen de gemeente gemeten. De gemeente Tholen ziet ECO XXI als een goed meetinstrument om het duurzaamheidbeleid te beoordelen of te sturen. Promotioneel ziet zij ook kansen dit internationaal goed te benutten in een tijd waarbij duurzaam toerisme steeds meer aandacht krijgt. Zeeland en Tholen kunnen zich dan profileren als schone, natuurlijke en milieubewuste vakantiebestemming.

ECO XXI is een nieuw programma van de Foundation for Environmental Education (FEE)-Nederland. Dit programma is in Portugal ontwikkeld en de Provincie Zeeland gaf aan FEE-Nederland de opdracht om drie pilotprojecten in Zeeland te ontwikkelen. Zeeland is daarmee de eerste provincie in Nederland waar ECO XXI wordt toegepast. Schouwen-Duiveland deed als eerste gemeente mee, na Tholen volgt Veere.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!