Duurzaam ondernemen in Berlicum

  • Regionale ontwikkeling

Ondernemersvereniging Berlicum (OVB) houdt op 30 oktober een miniconferentie en feestelijke avond voor ondernemers uit Berlicum met als thema Groen licht op Duurzaam Ondernemen. De avond wordt gehouden in Den Durpsherd in Berlicum en begint om 19.00 uur. Ruim 170 ondernemers hebben zich al aangemeld.

Duurzaam ondernemen in Berlicum

De avond bestaat uit twee delen. Eerst is er een miniconferentie rondom het thema duurzaamheid. Duurzaam ondernemen biedt vele kansen voor bedrijven om met nieuwe producten en diensten te komen die innovatief, winstgevend en met respect voor natuur, mensen en economie zijn. Na het welkom door de voorzitter van de OVB zal Ruud Koornstra een inspirerende inleiding houden over –duurzaamheid- en meer specifiek led-verlichting.

Ruud Koornstra was op zijn 36e multimiljonair en zocht vervolgens
een nieuwe uitdaging. Dat werd het promoten van duurzaamheid. Koornstra noemt zichzelf geen idealist, hij voelt zich op de eerste plaats een realist.
Samen met partners bouwde Koornstra de afgelopen jaren aan een
imperium van duurzame bedrijven. Hij is vooral bekend om zijn innovatieve ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting. In 2009 is Koornstra uitgeroepen tot ‘technology pioneer’.
Hij is een aanstekelijk en zeer enthousiast spreker die de interesse in het onderwerp duurzaamheid en duurzaam ondernemen zeker zal weten op te wekken.

Daarna zal een panel onder de bezielende leiding van René Merkelbach met de zaal discussiëren over duurzaamheid en de mogelijkheden/kansen voor Berlicumse Ondernemers. In het panel zullen de volgende personen zitting nemen: Jan Pommer (Burgemeester van de gemeente Sint-Michielsgestel), Ruud Koornstra, Gerard van Boxtel Directeur Jos van Boxtel Groep) en Hans Barelds (Directeur Rabobank Dommel en Aa).

Na een korte pauze volgt dan de feestavond. Onder het genot van een drankje en
een hapje gaan we er een gezellige avond van maken. Als speciale attractie heeft de OVB de The Exclusive Strings voor deze feestavond geboekt.
Vier beeldschone violistes met passie, uitstraling en veel power. Geen Stradivarii, maar hightech violins. Een eigentijdse sound met een mix van klassieke en popmuziek gebracht door geschoolde topmusici die op het podium een metamorfose ondergaan.

De Ondernemersvereniging Berlicum is de laatste jaren hard gegroeid. Er zijn nu ruim 115 leden actief binnen de vereniging. De ledenvergadering (2x per jaar) wordt meestal gecombineerd met een bedrijfspresentatie in het bedrijf van een van de leden. Daarnaast heeft de vereniging een activiteitencommissie die een nieuwjaarborrel, een buitenactiviteit en een bedrijfsbezoek organiseert. Nieuw zijn de zogenaamde speed-date avonden waarin ondernemers op een flitsende wijze met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die de ondernemer van deze tijd bezighoudt. Verder wordt er ook regelmatig een spreker uitgenodigd over belangrijke onderwerpen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!