Duurzaam ondernemen ook voor overheid

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB Midden-Nederland

De overheid kan via haar inkoopbeleid een belangrijke rol gaan spelen bij de verdere ontwikkeling van verduurzamen van de economie. Het bedrijfsleven gaat daarbij helpen.

Duurzaam ondernemen ook voor overheid

MKB-Nederland en VNO-NCW willen het kabinet helpen bij het opzetten van een beter beleid van duurzaam inkopen. Dat schrijven beide ondernemingsorganisaties in een brief aan staatssecretaris Atsma van Milieu. Het bedrijfsleven wil, desgevraagd, binnen enkele maanden een alternatief voorstel presenteren.

In de brief die ook ondertekend is door MVO-Nederland, het kennisnetwerk voor ondernemers met duurzame ambities, benadrukken MKB-Nederland en VNO-NCW dat de overheid via haar inkoopbeleid een belangrijke rol kan spelen bij het verder verduurzamen van de economie. Tegelijkertijd wijzen ze er op dat dat niet gaat lukken via de huidige aanpak, die bovendien zorgt voor een enorme toename van de lastendruk. De ondernemingsorganisaties bieden het kabinet aan om voor de zomer met een alternatieve aanpak te komen die beter werkt en minder belastend is

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!