Duurzaam platform circulairondernemen.nl gelanceerd

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Onlangs is het online platform www.circulairondernemen.nl gelanceerd. Dit platform biedt iedereen die zich bezig houdt met circulaire economie een digitale plek om projecten, evenementen en ervaringen te delen.

Duurzaam platform circulairondernemen.nl gelanceerd

Het platform biedt volop inspiratie, informatie en een netwerk om stappen te kunnen zetten richting een circulaire economie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is een van de partners van het project.

Circulair ondernemen

Circulair ondernemen biedt veel kansen en mogelijkheden. Als we producten anders ontwerpen, produceren, inkopen en vermarkten is hergebruik van materialen en grondstoffen goed mogelijk. Dat betekent voor ondernemers: meer ketensamenwerking, minder grondstoffenverbruik en minder afval. Dit leidt tot kostenbesparingen en meer innovatie. Dit is goed voor ondernemers, de samenleving en onze leefomgeving.

Samenwerkende partners

Het platform is een initiatief van Circle Economy, Click NL Design, De Groene Zaak, Het Groene Brein, MVO Nederland en RVO.nl. Deze partijen hebben de handen ineengeslagen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Samen met partners als het ministerie van Infrastructuur en Milieu, TNO, Acceleratio en ICE-Amsterdam werkt circulairondernemen.nl aan deze versnelling: RACE.

Hoe werkt het?

De site biedt inspiratie, tools en middelen én een netwerk op het gebied van circulair ondernemerschap. Na het aanmaken van een profiel op de website kunt u eigen casussen, evenementen of bieb-items (tools, middelen, artikelen en onderzoeken) plaatsen en beschikbaar stellen voor een groter publiek.

Content op maat

Dankzij ‘tags’ komt content waarin u interesse heeft op uw persoonlijke ‘highlight’-pagina terecht. Kies in uw profiel welke contenttypen u wilt zien en welke onderwerpen u aanspreken. Ten slotte bundelt de Kenniskaart bijna 70 rapporten, publicaties en boeken over de circulaire economie, met de focus op wat de ondernemer ermee kan.

Meer informatie?

Bekijk de mogelijkheden op www.circulairondernemen.nl. Voor vragen kunt u bellen met het platform circulairondernemen: T 088 602 27 80

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!