Duurzame Dinsdag

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Overijssel

Jaarlijks wordt in september Duurzame Dinsdag gehouden. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor initiatieven vanuit de samenleving op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag.

Een jaarlijks terugkerende dag van nieuwe ideeën. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor initiatieven vanuit de samenleving gericht op duurzaamheid. Iedereen die een goed idee heeft op het gebied van duurzaamheid kan tot 1 juli zijn of haar initiatief indienen via www.duurzamedinsdag.nl.

Alle duurzame ideeën zijn welkom
Loopt u rond met een ‘duurzaam' idee of kent u anderen die dat hebben? Doe dan mee aan Duurzame Dinsdag. Op 6 september worden alle duurzame ideeën en innovatieve oplossingen verzameld in een koffer en symbolisch overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Kabinet. Hiermee wordt een signaal afgegeven dat duurzaamheid leeft onder de samenleving.

Burgers, bedrijven, verenigingen, stichtingen of overheden, kortom iedereen die goede ideeën heeft op het gebied van duurzaamheid kan tot 1 juli zijn of haar initiatief indienen via /www.duurzamedinsdag.nl. Met het indienen van uw initiatief maakt u kans op daadwerkelijke realisering van uw idee! Bovendien komt u in aanmerking voor een van de vele prijzen. Jonger dan 25 jaar? Maak dan kans op de Rabo Jongerenprijs ter waarde van 1000 euro.

Duurzame Dates in Zwolle en Enschede
Initiatiefnemers uit Overijssel maken na 6 september ook automatisch kans op een Duurzame Date. De Duurzame Dates vinden dit najaar plaats in de gemeenten Zwolle en Enschede. Tijdens de Duurzame Dates koppelen we kansrijke ideeën aan organisaties en experts die kunnen helpen het idee te realiseren. De organisatie van Duurzame Dinsdag in Overijssel is in handen van Natuur en Milieu Overijssel en is mede mogelijk dankzij de medewerking van de provincie Overijssel en de gemeenten Enschede en Zwolle.

Bedrijf uit Overijssel winnaar Duurzame Dinsdag 2010
Het bedrijf Normteq uit Hengelo was in 2010 de winnaar van Duurzame Dinsdag. Met hun Prénovatieconcept Modu-Tec scoorde zij de meeste punten uit de meer dan 400 ingediende initiatieven. Met het concept Modu-Tec kunnen flats energetisch en esthetisch sterk opgewaardeerd worden.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!