Duurzame energie steeds meer in trek bij mkb

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Panteia/EIM

Ook al nagedacht over duurzame energie voor uw bedrijf? Een op drie mkb-ondernemers wil de komende 3 jaar investeren in duurzame energie. Van deze groep wil 75% vooral investeren in zonnecollectoren. Dit blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM.

Duurzame energie steeds meer in trek bij mkb

Motieven om te investeren in duurzame energie zijn de verwachte kostenvoordelen en de bijdrage aan het milieu. Ook een positief imago en onafhankelijkheid van energieleveranciers zijn motieven.

Samenwerkingsverbanden vaak onbekend

Duurzaam ondernemen wordt steeds vaker vanuit de lokale omgeving of regio op touw gezet, waarbij lokale ondernemers zijn betrokken. Toch kent maar 5% van het mkb dergelijke regionale of lokale samenwerkingsverbanden. Van de mkb’ers die niet op de hoogte zijn van, zegt een kwart hiervoor interesse te hebben

Investeringen in de afgelopen 3 jaar

Een vijfde deel van het Nederlandse mkb geeft aan dat er de afgelopen 3 jaar investeringen in duurzame energie zijn gedaan. Hierbij wordt ook de overstap naar groene energie gerekend.

Subsidies

De overheid maakt investeren in duurzame energie aantrekkelijk. Benieuwd naar energiesubsidies voor ondernemers? Lees meer over energiesubsidies.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!