Duurzame mobiliteit in Noord-Veluwe

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Regio Noord Veluwe

Op Veluwe Transferium in Nunspeet zijn duurzame voortuigen te zien.

Maak kennis met duurzame mobiliteit in de regio Noord-Veluwe

Deze week is het Europese Mobiliteitsweek. Ook de gemeenten op de Noord-Veluwe besteden aandacht aan duurzame mobiliteit. Op het Veluwe Transferium in Nunspeet zijn in de ochtend van donderdag 16 september diverse duurzame voertuigen te zien. Bezoekers kunnen een kijkje nemen en de spanning van hun eigen autobanden op orde laten brengen. Ook wordt om daar 9.30 uur het eerste elektrische oplaadpunt voor de Veluwe geopend.
Voor gemeenten en bedrijven is in zalencentrum Pineta te Nunspeet van 10.00-13.00 uur een bijeenkomst over de overschakeling naar duurzame brandstoffen als gas en elektriciteit.

Onlangs is het eerste groengas tankstation in de regio Noord-Veluwe geopend in Harderwijk. Binnenkort volgen er nog een in Harderwijk en een in Nunspeet. Ook elektrische laadpunten zullen in het straatbeeld van diverse Noord-Veluwse gemeenten verschijnen. De regiogemeenten laten op dit moment onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om met haar wagenpark over te stappen op alternatieve/duurzame brandstoffen: een zogenaamde Fuel Switch. Ook bedrijven in de gemeenten worden gestimuleerd om aan de Fuel Switch deel te nemen.

Bijeenkomst voor bedrijven
Tijdens de bijeenkomst Fuel Switch op 16 september staan duurzaam inkopen van het wagenpark en een overstap naar duurzame transportbrandstoffen centraal. De regiogemeenten hebben al een wagenparkscan doorlopen. De resultaten van deze scans worden tijdens de bijeenkomst gepresenteerd. Bedrijven worden nu uitgenodigd om gebruik te gaan maken van een gratis wagenparkscan (t.w.v. € 840). Alle bedrijven uit de regio met een wagenpark zijn welkom.

Energiezuiniger rijden
Op het Veluwe Transferium kan iedereen kijken naar en rijden in duurzame voertuigen. Om gelijk je eigen auto energiezuiniger te maken staat de Groene Garage vanaf 9.00 uur klaar om de banden op de juiste spanning te brengen. Daar staan ook aardgas- en elektrische wagens opgesteld.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!