Duvelhok verkocht aan UvT

  • Onderwijs & Training
  • Bron: UvT Tilburg

UvT wil studentencentrum vestigen in het Duvelhok

Duvelhok verkocht aan UvT

Het college van de Gemeente Tilburg heeft besloten om het Duvelhok aan de St. Josephstraat te verkopen aan de Universiteit van Tilburg. Op basis van de voorwaarden die de gemeente had opgesteld zijn er via een openbare inschrijving zeven plannen ingediend. Het plan van de universiteit om van het Duvelhok een studentencentrum te maken, werd zowel qua programma als financieel als beste beoordeeld.

De UvT wil het pand gaan renoveren met behoud van het historische karakter. Er wordt een stadsmensa in geopend en er komen ruimten om te studeren of te werken, symposia of studiedagen te organiseren en studentenorganisaties te faciliteren. Deze functies sluiten aan bij de gemeentelijke plannen voor het Veemarktkwartier en bij de ontwikkeling van Tilburg als studentenstad.

Tilburg Studentenstad
Enige tijd geleden is de visie Tilburg Studentenstad door de gezamenlijke hoger onderwijsinstellingen en de gemeente omarmd. In deze visie is het voornemen geuit de binnenstad van Tilburg meer te profileren als studentenstad. De UvT wil ook meer zichtbaar zijn in de binnenstad van Tilburg. De universiteit heeft daar al uiting aan gegeven door het vestigen van culturele studentenfuncties in Midi en werkplekken voor studenten in de openbare bibliotheek. Ook de plannen voor het Duvelhok leveren een bijdrage aan Tilburg Studentenstad.

De universiteit is verheugd met dit historische gebouw op een plek die niet alleen verwijst naar de oorsprong van de Tilburgse universiteit, maar ook naar een belangrijk aspect uit de historie van Tilburg, de textielindustrie.

Naar verwachting wordt binnenkort de overeenkomst ondertekend. De universiteit start daarna zo snel mogelijk met de renovatie en hoopt het gebouw medio 2012 in gebruik te kunnen nemen.

Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en het wordt ter informatie naar de raad gestuurd. Daarnaast wordt het besluit ter advisering voorgelegd aan de universiteitsraad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
-  Annelieke Koster, communicatieadviseur van de Dienst Studentenzaken van de UvT, tel. 013 – 466 3681, e-mail a.koster@uvt.nl.
-  Theun van den Boer, bestuurswoordvoerder gemeente Tilburg, tel. 013 - 542 8819.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!