E-bikes Wuzhou start assemblagecenter in Roosendaal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rewin

Tijdens het bezoek van de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant aan de Chinese stad Shanghai, heeft Wuzhou Intercontinental Electric Bikes Ltd. (Wuzhou) het contract getekend voor het vestigen van een assemblagecenter van e-bikes en e-scooters in het West-Brabantse Roosendaal.

E-bikes Wuzhou start assemblagecenter in Roosendaal

Naast de assemblage van elektrische fietsen en scooters zal vanuit Roosendaal de customer service worden verzorgd voor de reeds bestaande èn nieuwe klanten in de Benelux, Duitsland, Italie en Frankrijk. Het bedrijf start met 12 medewerkers en verwacht binnen korte tijd uit te groeien naar 50 werknemers. De bedoeling is op korte termijn, te weten begin juli, te starten. Roosendaal was voor de komst van Wuzhou in concurrentie met Rotterdam en Delfgauw.

Het Wuzhou concern vervaardigt allerhande varianten van elektrische hoog- en laagspanningsproducten, waaronder industriëel verlichtings- en schakelmateriaal, en dus ook elektrische fietsen en scooters. Wat Wuzhou onderscheidt van andere Chinese bedrijven die met dergelijke producten de Europese markt trachten te penetreren, is dat Wuzhou een specifiek op Europese leest gestyled, TÜV gecertificeerd assortiment heeft ontwikkeld. Bovendien wordt de onderneming gerund wordt door Nederlands management, dat de Europese ondernemersmentaliteit kent en dus marktkansen en (on)mogelijkheden prima kan inschatten.

Technische ondersteuning vindt gedurende de eerste maanden plaats vanuit China. De Chinese fabrikant zal een aantal technici en ervaren medewerkers afvaardigen om ten behoeve van de nieuwe Nederlandse werknemers een training-on-the-job te verzorgen en hen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Met name ook after sales wordt in dit marktsegment van groot belang geacht.

Assemblage in de lokale markt in plaats van in het land van herkomst geeft naast werkgelegenheids- voordelen ook fiscale voordelen; de te betalen invoerrechten worden van 67% teruggebracht naar 7% en omdat het een eco-product betreft krijgt men ook ontheffing van de resterende 7%. Wuzhou zal vanuit Roosendaal opereren onder de bedrijfsnaam Apollo Electric Bikes bv. Volgens de liquiditeitsprognose moet uiteindelijk na 2 jaar een staf aan de slag zijn van ruim 50 personen. Daartoe wordt op Majoppeveld een bedrijfsruimte van 2.000 m2 van de gemeente Roosendaal gehuurd.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant heeft Wuzhou geacquireerd en de komst van het bedrijf naar West-Brabant begeleid.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!