Economische groei al vijf jaar bovengemiddeld in provincie Gelderland

De groei van de Gelderse economie ligt met 3 procent iets hoger dan de nationale groei van de economie in 2018. Dat blijkt uit de berekeningen van het Economie Bureau van ING. De economie in Gelderland groeit al 5 jaar harder dan die van Nederland.

Economische groei al vijf jaar bovengemiddeld in provincie Gelderland

De stevig doorgroeiende industrie en bouw zijn de belangrijkste trekkers van het bedrijfsleven. Een nieuwe groei-impuls komt van de verder oplevende zorgsector.

Gelderland timmert aan de weg

Volgens ING ziet de toekomst voor Gelderland er zonnig uit. Er wordt flink geïnvesteerd in circulaire economie en agrofood innovatie. Als overloopgebied van de sterk groeiende stedelijke gebieden in de Randstad liggen er volop kansen. Een betere samenwerking met Overijssel en de Duitse grensregio staat al hoog op de agenda. Vooral op het gebied van de aansluiting van techniekonderwijs en arbeidsmarkt zijn nog stappen te maken.

Werkloosheid duikt onder de 4 procent

De werkloosheid daalt in 2018 naar verwachting van 4,6 naar 3,8 procent, iets onder het landelijk gemiddelde. In Rivierenland en de Veluwe is de werkloosheid relatief laag, in Arnhem en Nijmegen juist hoog. In 2018 zal de banengroei aanhouden, onder meer dankzij de opleving van de zorgsector en verdere banengroei in de handel en horeca.

Proeftuin voor een groene economie

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘De economie in Gelderland zit in de lift. Met universiteiten van wereldniveau en onze voedings- en maakindustrie zijn wij de proeftuin van de economie van de toekomst. Samen maken we werk van een ‘groene’ economie!’

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!