Economische missie Brainport sluit aan bij staatsbezoek aan Canada

  • Onderwijs & Training
  • Bron: perscentrum Eindhoven

Een economische missie onder leiding van burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven sluit aan bij het staatsbezoek aan Canada van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van 27 tot en met 29 mei.

Economische missie Brainport sluit aan bij staatsbezoek aan Canada

De missie staat in het teken het aantrekken van Canadese investeerders en bedrijven en samenwerking op het gebied van onderwijs. De Brainport delegatie bestaat verder uit wethouder economische zaken Staf Depla, vertegenwoordigers van Brainport Development, de High Tech Campus Eindhoven en enkele regionale bedrijven.

De Waterloo Region heeft een uitstekende reputatie op het gebied van automotive, high-tech systems en de voedseltechnologie. Het ecosysteem kent opmerkelijk veel overeenkomsten met de Brainportregio. Zo is er een hoge dichtheid aan hightechbedrijven en gerenommeerde onderzoeksinstituten. Ook de onderlinge samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen in de Canadian Technology Triangle heeft veel weg van het netwerk dat in en om Eindhoven is opgebouwd. Voor Nederlandse bedrijven liggen daarom in Canada veel marktkansen, ook op het gebied van energiezuinige gebouwen, stadsplanning, bodemsanering en delta-en watertechnologie.

Bedrijvenprogramma

De economische missie biedt een goede gelegenheid voor bedrijven en kennisinstellingen om de markt in Canada te verkennen, in het bijzonder de Waterloo Region. De reis is bedoeld om bestaande contacten aan te halen en nieuwe contacten te leggen. Het programma bestaat uit matchmaking-bijeenkomsten, netwerkactiviteiten en bedrijfsbezoeken.

Investeerders

Om investeerders aan te trekken, wordt op woensdag een Brainport-event gehouden, waarin duidelijk wordt gemaakt wat de voordelen zijn van het investeren in Brainport Regio Eindhoven. Er staan voor wethouder Staf Depla ook een kleine twintig één-op-één gesprekken met investeerders op het programma.

Onderwijs

De Waterloo-regio is succesvol in het integreren van technologie in het onderwijs en het community-leren. In Brainport zijn we ver met het concept van de Brainport Scholen, verregaande samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs en techniekpromotie. De delegatie heeft besprekingen met het Perimeter Institute om ideeën uit te wisselen en te komen tot verregaande samenwerking tussen middelbare scholieren en docenten.

Startups

De Waterloo regio blinkt uit in het begeleiden van technologische start-up bedrijven, daarom vinden er bezoeken plaats naar plekken die dat geavanceerd aanpakken, zoals Communitech en MaRS. Ook het koninklijk paar bezoekt MaRS.

Staatsbanket

Woensdagavond neemt burgemeester Van Gijzel deel aan het staatsbanket dat Gouverneur-Generaal David Johnston aanbiedt aan het koninklijk paar. Johnston heeft burgemeester Van Gijzel uitgenodigd vanwege de jarenlange intensieve relatie tussen Brainport Regio Eindhoven en Canada’s Technology Triangle, het gebied rond Waterloo, ten westen van Toronto. Van Gijzel nam eerder deel aan een rondetafelgesprek over innovatie tijdens het tweedaagse bezoek van Johnston aan Nederland, in oktober vorig jaar.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!