Ede kandidaat voor 'Hoofdstad van de Smaak'

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Gemeente Ede

Ede, een stad in de Food Valley, met mooie streekproducten en een schat aan kennis over 'food'. Om dit te delen met Nederland, wil Ede graag in 2014 de titel 'Hoofdstad van de Smaak' verdienen.

Ede kandidaat voor 'Hoofdstad van de Smaak'

Op 14 juni overhandigde wethouder Breunis van de Weerd het bidbook voor de kandidaatstelling aan de landelijke jury.

Als de jury Ede tot 'Hoofdstad van de Smaak' uitroept dan zal 2014 bol staan van extra activiteiten en evenementen die zich richten op puur, authentiek, duurzaam, streekgebonden voedsel. Er komen onder andere presentaties over gezond, echt eten, een onderzoek over distributie van streekproducten, een streekmarkt en een smaakvolle fietsroute-app. Ook komen er veel evenementen voor het publiek en worden er nieuwe producten gelanceerd.  Deelname aan de competitie om 'Hoofdstad van de Smaak' te worden past in de ambitie van de gemeente Ede en de regio Foodvalley om ook een thuisbasis te zijn voor innovatieve bedrijven, onderzoek, onderwijs en kennisinstituten op het terrein van gezond en duurzaam voedsel.

Bidbook

Het bidbook, een soort plan van aanpak, voor 'Ede, Hoofdstad van de Smaak 2014', is samengesteld door Christian Weij en Yolanda Smit. Meer dan 60 Edese schrijvers, vormgevers, fotografen, meelezers en meedenkers hebben meegewerkt aan dit bidboek. Uit alle lagen van de bevolking, het bedrijfsleven en de gemeente Ede zijn bijdragen geleverd.

Het bidbook is gemaakt in de vorm van een glossy magazine, met mooie reportages, grappige columns en smaakvolle recepten. Op een leuke manier is te lezen wat er allemaal in 2014 in Ede gaat gebeuren op smaakgebied.

Stichting Week van de smaak

Door mensen uit alle geledingen van de samenleving op een positieve manier in contact te brengen met gezond en lekker voedsel wil de organisatie Stichting Week van de Smaak bijdragen aan een duurzame ontwikkeling en gezonde levensstijl. De activiteiten rond 'Hoofdstad van de Smaak' verbinden (lokale) producenten, bedrijfsleven, non-profit organisaties en overheden.

Beoordeling

In het bidbook staat ook hoe voor het 'Hoofdstad van de Smaak' jaar organisatie en financiering geregeld is. Deze aspecten wegen zwaar mee in de beoordeling van de jury. Op woensdag 19 juni gaat de jury in gesprek met de gemeente en de opstellers van het bidbook, om de kandidaatstelling te bespreken. Eind juni maakt de jury bekend of Ede in 2014 de Nederlandse 'Hoofdstad van de Smaak' wordt.

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!