EDEN award 2010 voor WaterReijk

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Gobt

WaterReijk Weeribben Wieden is uitgeroepen tot de meest duurzame bestemming van Nederland.

EDEN award 2010 voor WaterReijk

Tijdens de feestelijke uitreiking in Dutch Water Dreams is WaterReijk Weerribben Wieden unaniem door de jury gekozen tot winnaar van de EDEN award 2010. Uit handen van juryvoorzitter Renée Bergkamp heeft de winnende bestemming de prestigieuze prijs in ontvangst genomen, bestaande uit een award en een geldprijs van 25.000 euro. Dit jaar stond bij deze prijs voor duurzaamste toeristische regio “toerisme op en aan het water” centraal. Een thema dat WaterReijk Weerribben Wieden, het grootste wetland van Noordwest Europa op het lijf is geschreven.
  
WaterReijk Weerribben Wieden was samen met De Biesbosch, Fryslân, het Lauwersmeergebied en Texel genomineerd voor de EDEN award 2010. De jury oordeelde dat WaterReijk Weerribben Wieden beseft dat toerisme gebaat is bij behoud van natuur en cultuur en dat zij daar ook naar handelt. De drie kenmerken van duurzaamheid People, Planet en Profit zijn goed in balans in het gebied. Het gebied heeft met een nieuw regiomerk een nog duidelijkere identiteit gekregen.

Veel waardering heeft de jury voor de goede samenwerking tussen natuurbeheerorganisaties, overheden én ondernemers. Zij beseffen dat niet alleen hun eigen bedrijf maar juist de hele omgeving belangrijk is en werken met vereende krachten aan de gezamenlijke identiteit van het gebied.

De EDEN award is een initiatief van de Europese Commissie. Met EDEN wil de Commissie duurzame toeristische bestemmingen stimuleren. Maar liefst 26 Europese landen doen mee en kiezen elk hun eigen landelijke winnaar. In Nederland is de verkiezing georganiseerd door VVV Nederland met steun van het ministerie van Economische Zaken. Alle Europese winnaars worden later dit najaar internationaal gehuldigd.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!