Een fulltime baan is uit, de parttime generatie rukt op

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Studentenwerk B.V.

Uit onderzoek van StudentenWerk onder meer dan 800 studenten is gebleken dat minder dan de helft (44% van de respondenten) na zijn studie een fulltime baan wil zoeken.

Een fulltime baan is uit, de parttime generatie rukt op

De generatie Y vindt vooral de balans tussen vrije dagen en werkdagen belangrijk.

Zo heeft 31% van de ondervraagden een voorkeur voor 4 werkdagen en 3 dagen vrij. Ook de 3 daagse werkweek is erg populair, zeker 20% verdient liever wat minder, zo lang het leven maar leuk blijft.

Wat betekent dit met het oog op de toekomstige ontgroening en vergrijzing? Moeten werkgevers zich zorgen gaan maken? Enerzijds is het natuurlijk verontrustend dat er een arbeidskrapte aankomt terwijl de nieuwe generatie werknemers juist van plan is minder te gaan werken.

Anderzijds moet niet worden vergeten dat jongeren misschien veel waarde hechten aan vrije tijd, maar tegelijkertijd veel gemakkelijker werk en privé door elkaar heen laat lopen. Door de opkomst van mobiel internet gaat het werk vaak ’s avonds door, waardoor vijf dagen werk best in vier dagen tijd past. Het voordeel hiervan is ook dat er efficiënter gewerkt wordt en de kosten lager liggen.

5% van de ondervraagden wil geen fulltime contract omdat ze daarnaast nog graag iets anders wil doen. Een tweede baan erbij is tegenwoordig geen uitzondering meer. Het gebeurt steeds vaker dat jongeren zich op meerdere vlakken willen ontwikkelen. Voor bedrijven komt dit vaak nog over als een gebrek aan loyaliteit, maar voor de Next Generation staat zelfontplooiing op de eerste plaats. Dit hoeft niet te betekenen dat een jonge werknemer niet gemotiveerd is.

Uiteindelijk bepaalt de werkgever nog altijd de contractvormen. En iemand die een droombaan vindt voor 5 dagen zal helaas moeten inschikken of overslaan.

Meer informatie over YOUNG CAPITAL TILBURG:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!