Een jaar van uitbreidingen voor de GEFCO Groep

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gefco

De GEFCO Groep, een leider in de automotive logistiek en een benchmark in de industriële logistiek, heeft in 2011 een omzet van € 3.782 miljoen behaald. Dit is een stijging van 12,9% ten opzichte van 2010.

Een jaar van uitbreidingen voor de GEFCO Groep

De bedrijfsopbrengsten bereikten een recordniveau van € 223 miljoen, wat 5,9% van de omzet vertegenwoordigt. De opening van nieuwe dochterondernemingen en een groot extern groeiproces maakten het voor GEFCO mogelijk om nieuwe klanten aan te trekken in alle sectoren van de industrie.
In een jaar van economische crisis en politieke onrust is de GEFCO Groep winstgevend gebleven. Daarnaast heeft de organisatie met succes de groeistrategie voorgezet op internationaal niveau evenals in de drie strategische aandachtsgebieden: outbound automotive logistiek, inbound overland logistiek en de overzeese logistiek.
Deze resultaten zijn het gevolg van verschillende acties, namelijk de strikte controle op zowel operationele- als overheadkosten en de goede inzet van verkoopkrachten in belangrijke markten.

Verschillende activiteiten in productie 
Door de expertise van GEFCO in de automotive logistiek behoort het bedrijf tot de top van internationale spelers op deze markt, met wereldwijde aanwezigheid en een grote verscheidenheid aan activiteiten. Fabrikanten uit verschillende sectoren kunnen gebruiken maken van de expertise van GEFCO, zoals de luchtvaart, kapitaalgoederen en gespecialiseerde detailhandel. GEFCO rapporteerde € 1.405,5 miljoen in omzet van grote industriële klanten (exclusief de PSA Groep), wat neerkomt op een stijging van 19,2% op jaarbasis.

Aanhoudende groei in belangrijke groeigebieden
GEFCO komt haar verschillende klanten tegemoet door wereldwijde groei. In 2011 breidde de Groep uit om beter in te kunnen spelen op de vraag van klanten. De opening van nieuwe dochterondernemingen in Bulgarije en Kazachstan bevestigt de positionering van de organisatie in de internationale handelsstromen. Tegelijkertijd creëren de versterkte interregionale stromingen ook waarde in bijvoorbeeld Azië, Oost-Europa en Zuid-Amerika.
De acquisitie in juni 2011 van een belang van 70% in Gruppo Mercurio, een Italiaanse automotive logistiek specialist die gevestigd is op 5 continenten, was ook een belangrijke stap voor de GEFCO Groep. Hierdoor was de Groep in staat de internationale positie vast te houden en werd versnelde groei in Azië, met name in India, mogelijk gemaakt. De groei nam vooral snel toe in Zuid-Amerika (15% toename) en in Midden- en Oost-Europa (+25%).

Ambitieuze strategie voor de komende jaren
In de komende tien jaar wil de GEFCO Groep haar ontwikkelingsstrategie voortzetten via organische en externe groei, door het volgen van de vier belangrijkste aspecten van de bedrijfsvisie: een grote, wereldwijde, efficiënte en verantwoordelijke speler te zijn.
2012 zal een beslissend jaar worden voor de GEFCO Groep na het besluit van PSA Peugeot Citroën Groep in februari om haar aandelenkapitaal beschikbaar te stellen voor verkoop.

De GEFCO Groep
GEFCO zet de standaard voor logistiek binnen de industrie. Met haar 6 expertise gebieden, Logistiek, Gefboxsystem, Overseas, Overland, distributie van auto’s en Douane- en Belastingvertegenwoordiging, is GEFCO in staat om wereldwijd innovatieve oplossingen te bieden voor zowel inbound als outbound logistiek. Met een omzet van € 3,8 miljard in 2011 is GEFCO aanwezig in meer dan 150 landen en behoort tot de top 10 van Europese logistieke dienstverleners. De Groep heeft na de integratie van Gruppo Mercurio 10.300 werknemers. Met meer dan 300 vestigingen wereldwijd focust GEFCO zich op Centraal- en Oost-Europa, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.
GEFCO is sinds 1971 actief in de Benelux.
Website: www.gefco.net 

Meer informatie over GEFCO BENELUX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!