Eerste 3 genomineerden MKB IDEE verkiezing bekend

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland en KPN werken samen om ondernemers te wijzen op kansen die nieuwe (en bestaande) vormen van ICT mogelijk maken. Met hulp van ICT valt er, zeker in het MKB, soms al met een kleine investering voordeel te behalen.

Eerste 3 genomineerden MKB IDEE verkiezing bekend

Denk aan kostenbesparing, het efficiënter maken van werkprocessen, betere bereikbaarheid en samenwerking, verhoogde klantentevredenheid, plaats- en tijdonafhankelijk werken etc. Binnen de MKB IDEE verkiezing van MKB-Nederland en KPN wint de ondernemer met het meest innovatieve en/of creatieve reeds toegepaste ICT-idee onder meer media-aandacht t.w.v. € 12.500,-. Meedoen kan nog steeds. In totaal worden negen ondernemers genomineerd waarvan er op dit moment drie bekend zijn.

Kinderopvang

Diana Vredenbergt heeft een efficiënt systeem geïntroduceerd bij Kinderopvang de Ronde Venen. Via een combinatie van softwareprgramma’s werkt iedereen nu een stuk sneller, goedkoper en digitaler (via iPads). Daarbij zijn de ouders van de kinderen ook erg tevreden over het systeem, want zij kunnen via een app de activteiten van hun kind volgen.

IJssalon

In IJssalon Roberto kun je tegenwoordig al kiezen wat je wil voor je het ijs hebt gezien. Eigenaar Shu-Ta Chou heeft interactieve tv-schermen opgehangen waarop te zien is welke smaken ijs er op dat moment zijn. De keuze is bij klanten sneller gemaakt, waardoor hij meer mensen kan helpen en de omzet stijgt.

Verhuisbedrijf

Tom Stuij van Mondial Movers bedacht een eigen verhuisapp. Hiermee kunnen mensen foto’s maken van hun huis en op die manier een offerte laten maken van de taxatie van het huis. Dat scheelt de klant uiteindelijk ook in de verhuisprijs en in tijd, want de taxateurs hoeven niet langs te komen voor een afspraak.

Lees de volledige interviews op: www.mkbideeverkiezing.nl.Heb jij ook een goed ondernemersidee dat het werken veel efficiënter maakt? Pitch je idee dan nu en doe mee!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!