Eerste deel Weg van de Toekomst open

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Een deel van de nieuwe N329 bij Oss is open voor verkeer. Deze wordt ook wel de Weg van de Toekomst genoemd. De provincie legt hem samen met de gemeente Oss aan.

Eerste deel Weg van de Toekomst open

Hij wordt voorzien van allerlei nieuwe technische vondsten, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Weg van de Toekomst

In dit nieuwe gedeelte is al te zien waarom de N329 de Weg van de Toekomst wordt. Zo is in een betonnen band langs de weg ledverlichting geplaatst. Die band voorkomt beschadiging van de berm en beschermt het wegdek tegen ingroei en afbrokkeling.

Ledverlichting heeft een veel lager energieverbruik en een veel langere levensduur dan gewone wegverlichting. De verlichting reageert op het verkeer.

Energiebesparing

Langs deze weg komt zo weinig mogelijk verlichting, om materiaal en energie te besparen. Voor de veiligheid komen bij alle kruispunten wel verlichtingsmasten.

In het groenontwerp staan een brede groene middenberm en vloeiende overgangen naar de omgeving. Het water wordt opgevangen in wadi’s, een buffer voor wateropslag. Aannemer ProN329 wil de langste border van Nederland gaan realiseren.

Asfalt

In het plan passen we geluidreducerend asfalt toe. ProN329 onderzoekt of het mogelijk is om asfalt met nog meer geluidsreductie toe te passen.  Dit is vooral ter hoogte van de woonwijk Schadewijk interessant.

Hergebruik

Bij deze milieuvriendelijke weg let ProN329 goed op welke materialen worden toegepast. Ook kan de nieuwe weg, als die na lange tijd aan vervanging toe is, worden hergebruikt.

Lees meer overde  N329/Weg van de Toekomst

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!