home » nieuws »

Eerste diploma’s In- & Outdoor Design

  • Bron: De Groene Campus

MBO goede en brede basis voor HBO vervolg

Eerste diploma’s In- & Outdoor Design

Afgelopen donderdag zijn op De Groene Campus meer dan 200 diploma’s uitgereikt. De VMBO afdeling behaalde een uitstekend resultaat, slechts een leerling gaat volgend jaar op herhaling. Op het MBO studeerde de eerste groep In- & Outdoor Design niveau 4 af. Kenmerkend voor het hoogste MBO-niveau is het grote aantal doorstromers naar het HBO.

Van de 47 VMBO-kandidaten slaagden er 46. Op het MBO ontvingen 160 studenten hun diploma, waarvan 16 studenten Horeca & Hospitality. Deze opleiding wordt in samenwerking met ROC Ter AA uitgevoerd.

In- & Outdoor Design
Met de komst van De Groene Campus drie jaar geleden is ook de opleiding In- & Outdoor Design gestart. De opleiding inspireert jonge vormgevers om duurzaam te ontwerpen op een ambachtelijke wijze. De natuur is hun inspiratiebron, de eindproducten zijn heel divers. Studenten kunnen zich specialiseren in het ontwerpen van buitenruimtes, in interieurontwerp en in productontwerp.

Doorstromen HBO
Meer dan de helft van de MBO niveau 4 studenten kiest na het diploma voor een vervolgopleiding in het HBO. Bij de genoemde Design opleiding en bij de tweede groep geslaagden van Wellness & Lifestyle (ook deze opleiding is nog vrij nieuw, vorig jaar studeerden de eerste studenten af) is het doorstroom percentage dit jaar zelfs 100%. Enkele Design studenten gaan Tuin- en Landschapsarchitectuur studeren aan Hogeschool Van Hall Larenstein en Hogeschool Brussel, de anderen vervolgen hun opleiding bij ARTEZ kunstacademie voor productdesign, Avans en Sint Lucas Boxtel met HBO meubelontwerp.
In de Wellness & Lifestyle opleiding staan voeding, beweging en ontspanning centraal, gericht op een gezonde levensstijl. De doorstudeermogelijkheden in het HBO zijn zeer breed zoals uit de keuzes van de studenten ook blijkt: SPH, Huidtherapie, Fysiotherapie, Social Studies, Zorgmanagement en Voeding & Diëtiek. Op De Groene Campus kun je de meeste niveau 4 opleidingen nu al in drie jaren doen, zoals de meeste Wellness studenten ook hebben gedaan.

Meer informatie over Groene Campus, De :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!