Eerste farm to table festival in Ede

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Gemeente Ede

Op 12 juli organiseert Food Inspiration – in samenwerking met de gemeente Ede en The Food Line-up – Food Unplugged: From farm to table. From farm to table, oftewel van grond tot mond.

Eerste farm to table festival in Ede

Met de voeten in de klei, terug naar de oorsprong van producten, met liefde en passie gemaakt. We zetten de schijnwerpers op 'onversterkt eten' en gaan terug naar de basis.

Tijdens deze eerste editie van Food Unplugged springen de deelnemers op de fiets en maken kennis met een aantal speciaalboeren uit de buurt en ruiken, proeven en voelen de herkomst van producten. Alle ingrediënten worden ’s avonds gebruikt bij de eat-in in het buitenrestaurant.

Jaarlijks festival

Food Unplugged wordt een jaarlijks terugkerend foodfestival dat de schijnwerpers zet op 'onversterkt' eten: eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars. Zij hebben niet de middelen om met reclame en marketing hun product onder de aandacht te brengen.

Leon Meijer, wethouder Food: "We zijn erg blij met dit nieuwe evenement. Tijdens deze eerste editie verwelkomen we naast enkele relaties van de gemeente Ede vooral ook relaties via Food Inspiration; foodliefhebbers, chefs, bloggers en foodondernemers uit heel Nederland."

Line-up

De gasten van Food Unplugged laten zich inspireren door workshops van onder andere Christian Weij (Puur-e), Edwin Klaassen (Desem En Zo), Willem Treep (Willem & Drees), Gerrit Hammink (Heidebrouwerij), prof. dr. ir. Kees de Graaf (WUR, hoogleraar Sensoriek en eetgedrag) en Hans Steenbergen en Arjan de Boer (Food Inspiration). Bekijk hier de volledige line-up.

Focus op Food

Ede zet, als onderdeel van Regio FoodValley, stevig in op Food. Een duidelijk profiel voor een onderscheidend karakter op de (inter)nationale kaart. Om herkenbaar te zijn voor bedrijven, bewoners en toeristen, die kiezen voor Ede. Om overheid, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen op één thema aan elkaar te verbinden.

Wethouder Leon Meijer: "Ede als Foodstad is niet meer dan logisch. Kennis en innovatie, gezond eten, ambachtelijke producten: het is of wordt verweven in gemeentelijk beleid en komt terug in initiatieven vanuit overheid, bedrijfsleven, onderwijs en samenleving. Dat zorgt er nu al voor dat Food steeds vaker terug is te zien in stad, dorp en platteland. Zo is Ede aangewezen als vestigingslocatie van het World Food Center en is Ede gekozen tot Hoofdstad van de Smaak 2014. Voedsel verbindt de stad met het platteland en andersom. Deze verbindingen en ontmoetingen zijn van onschatbare waarde."

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!