Eerste groene oplaadpunt in Berkel Enschot

  • Innovatie & MVO

De Ideale Connectie (REAP), REAP West-Brabant en vele andere partners bundelen de krachten om de overige 99 groene oplaadpunten bij horeca ondernemers langs het fietsroutenetwerk voor 15 mei 2011 te realiseren.

Eerste groene oplaadpunt in Berkel Enschot

Yves de Boer, gedeputeerde infrastructuur en mobiliteit van de provincie Noord-Brabant en broeder Isaac van Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven hebben op woensdagmiddag 23 februari het eerste klimaatneutrale oplaadpunt voor elektrische fietsen in Brabant in gebruik genomen. Bij Bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot is symbolisch een elektrische fiets aangesloten op de oplaadzuil. ‘Fietsen leeft enorm en Brabant wil de fietser graag verleiden met comfort’, aldus de Boer. Routebureau Brabant, Provincie Noord-Brabant, De stroom die nodig is voor het opladen van de elektrische fietsen wordt gecompenseerd door zonne-energie en daarmee is het oplaadpunt ‘groen en duurzaam’. Gedurende een heel jaar wordt met het paneel meer dan voldoende energie opgewekt om de accu’s van ruim 600 fietsen op te kunnen laden. ‘De elektrische fiets is enorm in opkomst. Mede door de vergrijzing wordt verwacht dat het aandeel de komende jaren sterk zal blijven stijgen. ‘Bijzonder aan deze aanpak is de grote schaal waarop het gerealiseerd wordt in Brabant’, aldus Guus van der Wolde, directeur Vrijetijdshuis Brabant en secretariaatvoerder van Routebureau Brabant.

100 locaties in Brabant
Vanaf half mei worden de 100 locaties waar de elektrische fiets klimaatneutraal opgeladen kan worden onder andere bekend gemaakt via de website http://www.routesinbrabant.nl/

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!