Eerste lening Innovatiefonds Overijssel toegepast

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Overijssel

Salland Engineering uit Zwolle heeft als eerste bedrijf een lening uit het Innovatiefonds Overijssel ontvangen. Het bedrijf, waarvan de producten wereldwijd worden toegepast, kan zich nu blijven ontwikkelen.

Eerste lening Innovatiefonds Overijssel toegepast

Het Innovatiefonds van 42 miljoen euro is door de provincie Overijssel in juni 2013 in het leven geroepen om bedrijven in Overijssel te ondersteunen bij het doorvoeren van innovaties. De focus ligt op ondernemers en samenwerkingsverbanden in de sectoren High Tech Systems, Kunststoffen & Chemie en Gezondheidszorg/Life Sciences. Het doel is om de concurrentiepositie te versterken, werkgelegenheid te behouden en te stimuleren.

Leningen en participaties

Het is in de huidige tijd moeilijk voor de ondernemers om aan geld te komen. Banken trekken zich terug, opdrachtgevers stellen hun betalingen uit en participeren niet meer in nieuwe ontwikkelingen. Daardoor komen bedrijven die het moeten hebben van innovaties in de problemen. Het fonds is een middel om dit gat te dichten en kan vervolgens alsnog banken of investeerders over de streep trekken.

De ondernemers in Overijssel hebben bij de provincie steeds benadrukt dat zij de voorkeur hebben voor leningen en participaties in plaats van subsidies. Zo blijft het geld beschikbaar en kan het opnieuw worden ingezet.

Werkgelegenheid

Naar verwachting kunnen uit dit fonds 50 projecten worden ondersteund. Dit levert provinciebreed 500 banen op. Het gaat hier om directe werkgelegenheid. Het indirecte effect op de werkgelegenheid bij toeleverende bedrijven zal nog veel groter zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!