Eerste LNG-bunkering op haven- en industrieterrein Moerdijk

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Havenschap Moerdijk

Op het haven- en industrieterrein Moerdijk is op vrijdag 19 december jl. voor het eerst Liquid Natural Gas (LNG) gebunkerd.

Eerste LNG-bunkering op haven- en industrieterrein Moerdijk

Hiermee is de haven van Moerdijk de tweede zeehaven in Nederland, waar zee- en binnenvaartschepen deze brandstof kunnen bunkeren. Het containerbinnenvaartschip Eiger maakt morgen als eerste van deze nieuwe mogelijkheid gebruik. GDF SUEZ LNG Solutions voorziet het schip met een trailer vanaf de wal van LNG.

LNG

Steeds meer schepen stappen over van de traditionele brandstoffen, zoals stookolie, naar Liquified Natural Gas. LNG is goedkoper en schoner voor het milieu. Bovendien produceren LNG aangedreven motoren minder geluid en veroorzaken ze nauwelijks uitstoot van zwavel- en stikstofoxiden. Het is daarom belangrijk dat het netwerk van LNG-bunkerstations steeds verder wordt uitgebreid, zodat het schepen gemakkelijk wordt gemaakt om LNG als brandstof te gebruiken.

Havenstrategie 2030

Het Havenschap Moerdijk is er trots op dat het door de realisatie van deze LNG-bunkervoorziening bijdraagt aan een schoner klimaat. Dit sluit aan bij de opgave uit de Havenstrategie 2030 om te werken aan een schonere omgeving en verdere verduurzaming van het haven- en industrieterrein Moerdijk.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!