Eerste mkb-krediet Qredits uitgereikt door minister Kamp

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

Het eerste mkb-krediet van Qredits is vandaag verstrekt. Voor ondernemers was het sinds begin november mogelijk om een kredietaanvraag tot 150.000 euro in te dienen.

Eerste mkb-krediet Qredits uitgereikt door minister Kamp

MKB-Nederland is blij dat deze nieuwe kredietkraan nu open is. Onderneemster Yvet Hurks ontving symbolisch het eerste mkb-krediet van minister Kamp van Economische Zaken. Kamp reikte vanmiddag in een volle Ridderzaal symobolisch het krediet uit tijdens de bijeenkomst 'Spreek de Minister: ontmoeting voor ondernemers en politiek' , dat door MKB-Nederland is georganiseerd.

Over Qredits

Qredits verstrekt sinds 1 november, naast het bestaande financieringsproduct Microkrediet, ook mkb-krediet. Dit is een zakelijke lening tussen de 50.000 en 150.000 euro. Zowel startende als bestaande ondernemers, die niet bij de bank terecht kunnen, komen hiervoor in aanmerking.

De kredietverhoging is mede mogelijk gemaakt door een lening van 30 miljoen euro van het Ministerie van Economische Zaken. De verzekeraars en pensioenfondsen zijn van plan om hier op korte termijn ook 30 miljoen aan toe te voegen. Het mkb-krediet is het tweede financieringsproduct van Qredits. Sinds 2009 verstrekt Qredits al Microkredieten met een maximum bedrag van 50.000 euro.

Yvet Hurks

Onderneemster Yvet Hurks kreeg haar krediet ten overstaande van 200 ondernemers. Met het krediet zal zij de bestaande Dierenkliniek Nuland overnemen en uitbreiden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!