Eerste overheidspartner bij WCM industrie- en onderwijspartners

  • Maintenance
  • Bron: World Class Maintenance

“In SPIE zit een hoog Breda-gehalte”, aldus Toine Roks, divisiedirecteur industry services bij SPIE. En daarom vond de formele ondertekening van het WCM-partnerschap met de gemeente Breda van eind maart 2016 plaats bij één van de vijf founding partners van WCM én een bedrijf uit de top drie van grootste Nederlandse technische dienstverleners: SPIE.

Eerste overheidspartner bij WCM industrie- en onderwijspartners

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda ondertekende het contract met Henk Akkermans, directeur WCM. Ook Marcel de Heer, adviseur onderwijs en innovatie van de gemeente en Paul van Kempen, operationeel directeur van WCM waren aanwezig.

Meerwaarde

Roks gaf aan waar het belang van het WCM-partnerschap voor SPIE in zit: “De toekomst van onze Nederlandse industrie en daarmee onze banen zeker stellen. Dat is in het kort waarom we aangesloten zijn bij WCM.”

Toekomst

WCM gelooft dat samenwerking in clusters ervoor zorgt dat innovatieprojecten sneller en slimmer verlopen. SPIE is het hiermee eens, Roks: “Robotisering als belangrijke trend bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat industrieën stabiliseren,oude industrieën kunnen er zelfs door terugkomen.” Akkermans ging daarop in: “De wereld verandert snel, we gebruiken vandaag de dag al snel 20x zoveel digitale mobiele data dan vijf jaar geleden. Ook groeit het aantal apparaten dat ‘terugpraat’ ontzettend hard."

Snijvlak

Veel technische ontwikkelingen liggen op het snijvlak van industriële toepassingen en creative industry. Creative industry is een speerpunt voor de gemeente Breda. Akkermans: “Veel van onze projecten gaan over de voordelen en concrete industriële toepassing van technieken zoals virtual en augmented reality. Een onderwerp waar de gemeente Breda vol op inzet.”

Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!