Eerste regionale event 'Zorg, Wetenschap en Technologie' slaat piketpalen voor innovatie in de zorg

  • Farma & Zorg

Op 18 mei aanstaande is het Willem II stadion in Tilburg het toneel voor het eerste 'officiële' event over innovatie in de Midden-Brabantse zorg.

Eerste regionale event 'Zorg, Wetenschap en Technologie' slaat piketpalen voor innovatie in de zorg

Midpoint Brabant is een van de partijen achter het event, dat als thema heeft meegekregen: 'de gezonde zorgomgeving.' Het evenement is een ontmoetingspunt voor alle betrokken partijen in onze regio: zorginstellingen, onderzoeksinstellingen, adviseurs, innovatieve ondernemers, overheden en het onderwijs. Het wordt een belangrijke bijeenkomst, want hier wordt de basis gelegd voor de komende programmalijnen voor de zorg van Midpoint Brabant. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden op www.zorgwetenschapentechnologie.nl.

Er is alle aanleiding voor dit event. Sociale innovatie wordt de belangrijkste motor voor nieuwe programma's, projectlijnen en samenwerkingsverbanden in de sector. En die ontwikkeling raakt ons allemaal. Daarom is het belangrijk om samen de piketpalen te slaan voor de periode 2012 – 2016 én daarna. Thema's die behandeld worden, zijn onder meer chronische zorg, veiligheid in de zorg, scholing en arbeidsmarkt, ouderenzorg en technologie op de werkvloer.

Sprekers uit de zorg en daarbuiten
Het programma start om 13.30 uur met een bonte mix van prominenten uit de zorg, waaronder dagvoorzitter Hugo Backx, directeur GGD Hart voor Brabant en Bart Berden van de Raad van Bestuur van het Tilburgse St. Elisabeth Ziekenhuis. Zij worden geflankeerd door een aantal 'externe' kopstukken, zoals marketingprofessor Theo Verhallen van TiasNimbas en Fuji directeur en BZW-bestuurslid Peter Struik.

Voor de politieke dimensie zorgen wethouders Marjo Frenk en Erik de Ridder van de gemeente Tilburg. De laatste plek in dit programmadeel is gereserveerd voor programmadirecteur Frank Boss van Midpoint Brabant.

Informatiemarkt en workshops
Na het plenaire gedeelte is het tijd voor een bezoek aan de informatiemarkt, gevolgd door de eerste workshopronde. Er is keuze uit vijf thema's: arbeidsmarkt en scholing, organisatie ketenzorg, bevordering innovatiekracht, de zorgcliënt en als laatste een live variant van het televisieprogramma 'Dragons Den', waarin innovaties en ideeën gepitcht worden voor een deskundige, maar kritische jury. Na een zogenaamd walking dinner op de informatiemarkt volgen een tweede en derde workshopronde. Rond de klok van 20.45 sluiten we af met een borrel op de informatiemarkt.

Initiatief gedragen door regionale partners
Het event 'Zorg, Wetenschap en Technologie' is een initiatief van het Eindhovense Bureau & zo, in nauwe samenwerking met Midpoint Brabant. Het event wordt gesteund door belangrijke regionale partijen als de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW, Brabant Medical School, Zorgnetwerk Midden-Brabant en het TIC (Tilburg Innovation Center). Namens al deze partijen zijn belanghebbenden van harte uitgenodigd om gratis deel te nemen aan het event. Intussen loopt de teller gestaag op naar 200 deelnemers. Aanmelden is eenvoudig op www.zorgwetenschapentechnologie.nl. Op de website staat alle informatie over het programma en de sprekers!

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!