Eerste ronde Droom, Denk, Doe in Halderberge afgerond

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Halderberge

Op woensdag 16 december 2015 was de vijfde 3D Halderberge-avond in Oudenbosch. In Fidei et Arti spraken zo’n 35 mensen over de toekomst van Halderberge en over de kansen en uitdagingen die daarbij komen kijken.

Eerste ronde Droom, Denk, Doe in Halderberge afgerond

De avond in Oudenbosch was de laatste 3D-avond. Eerder waren er bijeenkomsten in Bosschenhoofd, Oud Gastel, Hoeven en Stampersgat. In totaal deelden ruim honderd mensen hun dromen en gedachten over de toekomst van hun gemeente. Hun ideeën verwerkt de gemeente Halderberge in een visie op de toekomst.

De bijeenkomsten van de vijf kernen van Halderberge hadden elk hun eigen thema’s en aandachtspunten. Een greep daaruit is als volgt. In Bosschenhoofd lag de nadruk op rustig en veilig wonen en de mogelijkheden rond Breda International Airport terwijl in Oudenbosch veel meer een oproep werd gedaan om de toeristische kansen rond het religieus erfgoed vol te benutten. In Oud Gastel werd het sterke verenigingsleven geroemd en in Stampersgat de sociale cohesie en loyaliteit. In Hoeven werd opgeroepen de initiatieven van inwoners die actief zijn op tal van gebieden te waarderen en te faciliteren.

Enquêtes

Inwoners van Halderberge die niet op de bijeenkomsten zijn geweest, kunnen tot 1 januari 2016 hun mening over de toekomst geven in een enquête. Deze enquête ligt in de hal van het gemeentehuis in Oudenbosch en kan online worden ingevuld op www.halderberge.nl

Bijeenkomst maatschappelijke organisaties

Begin volgend jaar volgen nog twee 3D-bijeenkomsten met experts van maatschappelijke organisaties en instellingen. Ook de uitkomst van deze bijeenkomsten zijn input voor de toekomstvisie van de gemeente Halderberge. Als deze toekomstvisie is opgesteld, wordt deze voorgelegd aan de gemeenteraad.

Krachtig Bestuur

3D Halderberge komt voort uit ‘Krachtig Bestuur in Brabant’, een project van de provincie Noord-Brabant. In dit project zoekt de provincie samen met de Brabantse gemeenten naar de kansen en uitdagingen voor de toekomst en de juiste en passende organisatievorm van de overheid daarbij.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!