Eerste ‘soft landing’ bedrijf in VentureLab Twente

  • Technologie
  • Bron: Oost NV

VentureLab Twente heeft de ‘soft landing' erkenning gekregen van de National Business Incubation Association (NBIA), ‘s werelds grootste organisatie voor het bevorderen van zakelijke incubatie en ondernemerschap.

Eerste ‘soft landing’ bedrijf in VentureLab Twente

VentureLab Twente versnelt het groeiproces van bedrijven door ondernemers op strategische punten te voorzien van expertise, netwerkcontacten, en tools die zij nodig hebben om hun onderneming succesvol te maken. Met de ‘soft landing'-toekenning bewijst VentureLab Twente, een geschikte incubator te zijn voor het helpen van buitenlandse ondernemingen die voet op Nederlandse bodem willen zetten, ook wel ‘soft landing' genoemd. "In het bijzonder door de aantoonbaar nauwe samenwerking met een aantal zeer ervaren Twentse partners, zijn we erin geslaagd erkend te worden door ervaren NBIA-leden. Voor de Twentse regio is dit een uitstekende mogelijkheid om zich te profileren naar buitenlandse ondernemers", aldus Rob van Lambalgen, programma directeur van VentureLab Twente. Zo krijgen buitenlandse ondernemers onder andere hulp bij het vinden van de weg tot diverse overheidsinstanties, ondersteuning bij het vinden van kapitaal en het uitvoeren van marktonderzoek.

Het eerste buitenlandse bedrijf heeft zich inmiddels gemeld: Urmila Chemopharma (UCP), in Mumbai, India. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van anti-oxidanten voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Het bedrijf, opgericht in 1995, exporteert wereldwijd. Binnen West-Europa concentreert de afzet zich in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Sangram Rane, zoon van UCP's CEO en tevens mede-eigenaar, treft in VentureLab de voorbereidingen voor een eerste buitenlandse vestiging van UCP. "De komst van UCP als eerste buitenlandse soft landing is een prachtig voorbeeld voor andere buitenlandse bedrijven", aldus Nico Arfman, projectmanager Investeringsbevordering van Oost NV. Vanuit de nieuwe vestiging wil UCP technologie transfer en high-tech business development voor de Indiase markt gepaard laten gaan aan het vinden van nieuwe product-markt combinaties voor anti-oxidanten in Nederland.

Bezoek venturelabtwente.com voor verdere informatie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!