Eerste twee leningen fonds RedMedtech Ventures uitgereikt

  • Farma & Zorg
  • Bron: Health Valley

Vandaag zijn op het Health Valley Event de eerste twee leningen van het fonds RedMedtech Ventures (RMTV) uitgereikt. Health Valley is leadpartner en het fonds wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincies Gelderland, Overijssel en Noord Brabant.

Eerste twee leningen fonds RedMedtech Ventures uitgereikt

De leningen beiden voor een bedrag van meer dan 350.000 euro, werden verstrekt aan Amphera en InnatOss.

Versnelling van onderzoek

Directeur Ilona Enninga van Amphera: ‘We vinden dit natuurlijk geweldig!’ De lening stelt Amphera in staat om klinische studies te doen naar een therapie voor de behandeling van mesothelioom (asbestkanker). ‘Onderzoek is ontzettend duur, dat moet ergens van betaald worden. Met banken en de farmaceutische industrie komen we in deze fase nog niet zo ver.’ Ook voor InnatOss Laboratories is de toekenning van financieringsaanvraag goed nieuws. Directeur Anja Garritsen: ‘Nu kunnen we een bloedtest ontwikkelen voor de ziekte van Lyme. Daarmee kunnen mensen die zich zorgen maken snel uitsluitsel krijgen of ze de ziekte hebben. Doe je dit onderzoekstraject met eigen financiering, dan blijf je jarenlang door de modder kruipen. Dit brengt zeker een versnelling. Eenmaal bij de praktische toepassing aanbeland wordt het veel gemakkelijker om financiers binnenboord te krijgen’, stelt Garritsen vast.

Bijdrage aan werkgelegenheid

RedMedtech Ventures (RMTV) is een consortium van universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen en bedrijven dat zal bijdragen aan zowel de werkgelegenheid als aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten in de gezondheidszorg. Partners in het consortium zijn Radboudumc, Saxion, Health Valley, Oost NV, Isala Klinieken, Rijnstate, The Decision Group, PIVOT Park, TU Eindhoven en Medtech Partners.

Uniek binnen RedMedtech Ventures is de gezamenlijke financiering van zowel provincie Gelderland, Noord-Brabant als Overijssel. Totaal stellen de provincies een bedrag van 4,5 miljoen euro beschikbaar aan het het fonds. Het fonds  zorgt voor een financiële impuls voor bedrijven en innovaties in de Health Sector en zal bovendien extra investeringen aantrekken in de grootte van 1 tot 2 miljoen.

Financiering voor opstartfase

Het fonds is specifiek bedoeld om financieel bij te dragen aan het voorbereiden van de bedrijfsvoering, technische haalbaarheidsstudies of het beschermen van intellectueel eigendomsrecht (IP). Kortom, financiering om de eerste dure opstartfase van een onderneming binnen de health sector mogelijk te maken.

De looptijd van het project is vier jaar, met een uitloop naar zes jaar. Binnen deze termijn zullen minimaal 360 nieuwe ideeën op hun technologische en economische haalbaarheid worden getoetst en gescreend. Concrete resultaten die het RMTV programma moet opleveren zijn onder andere  45 tot 90 arbeidsplaatsen, ondersteuning van 300 potentiële technostarters, 60 MKB ondernemingen en 30 tot 60 start-ups.

Meer informatie via www.redmedtechventures.nl of telefoon: 026-384 40 22.

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!