Eerste vestiger op Dinalog biedt MKB baanbrekend concept

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: REWIN

Dinalog, het Dutch Institute for Advanced Logistics in Breda dat onlangs officieel werd geopend, verwelkomt binnenkort haar eerste vestiger.

Eerste vestiger op Dinalog biedt MKB baanbrekend concept

Het explosief groeiende Transsmart zal vanuit het logistiek topinstituut haar concept van proces-optimalisatie rond vervoer en verlading verder gaan ontwikkelen. Transsmart zet daarbij baanbrekende oplossingen in die ontwikkeld zijn samen met de grootste software leveranciers in de MKB markt en tot 20-30% besparing op de integrale transportkosten kunnen opleveren. Transsmart, dat in eerste instantie met  5 personen in Breda van start gaat, is nu gevestigd in Dongen.

Volgens Pieter Schalk van Transsmart kunnen MKB-bedrijven serieus geld besparen met het beter managen van  transportcontracten. "Het is voor verladers hoogst ondoorzichtig met welke vervoerder MKB-ers een zending het goedkoopst kunnen verzenden. Transsmart biedt hen daarvoor een oplossing die niet alleen simpel te implementeren is, maar ook altijd geld oplevert", aldus Schalk.

"De interesse  van een jonge, innovatieve partij als Transsmart in het DINALOG concept en de bijbehorende locatie bevestigt naar mijn mening dat we in Breda goud in handen hebben met de komst van het Logistiek Topinstituut", zegt wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda, Cees Meeuwis. "Het zal niet alleen Breda, maar de hele regio West-Brabant en Nederland een economische duw in de rug geven wanneer straks de vernieuwende logistieke top van het land zich hier concentreert en we allemaal profiteren van de kruisbestuiving die daaruit voortkomt."

"Met Transsmart is de eerste vestiger binnen en daar zijn we blij mee", licht directeur Wim Bens van DINALOG toe. "Wat ook belangrijk is, is dat er vele andere, grote en kleine, gerenommeerde èn nieuwe bedrijven in de rij staan om samen met ons DINALOG en de Supply Chain Campus tot het succes te maken dat we er allemaal zonder voorbehoud van verwachten." 

Transsmart werd bij de vestiging in DINALOG begeleid door de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant in samenwerking met de NV BriM.

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!