Eerste World Agri Food Forum gericht op smaak, vernieuwing en verbinding

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Maar liefst honderd gamechangers in agri & food komen vrijdagochtend 16 oktober a.s. bijeen in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch.

Eerste World Agri Food Forum gericht op smaak, vernieuwing en verbinding

Tijdens de eerste editie van het World Agri Food Forum (WAFF) gaan CEO’s en chefs, boeren en beleidsmakers, wetenschappers en foodondernemers met elkaar in gesprek over de toekomstige veranderingen in ons eten. Het WAFF is een initiatief van AgriFood Capital, Food Inspiration en Libéma, en onderdeel van de Dutch Agri Food Week.

Sprekers

Drie gelauwerde sprekers presenteren hun toekomstverkenning: Michiel Bakker - directeur Global Foodservices van Google, Rien Nagel - lid Raad van Bestuur Rabobank en professor dr. Mark Post - Hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit van Maastricht. De bijeenkomst wordt geopend door Ton Rombouts, voorzitter van AgriFood Capital, en Bert Pauli, gedeputeerde economie Provincie Noord-Brabant.

“We moeten veranderen. Het huidige voedselsysteem kraakt in zijn voegen. De opmars van obesitas en de afname van biodiversiteit zijn signalen van een ontspoord voedselsysteem”, zegt foodtrendwatcher Hans Steenbergen, inhoudelijk eindverantwoordelijke van het WAFF. De foodsector staat dan ook voor een enorme opdracht: hoe kunnen horeca, boeren, foodretailers en voedselproducenten in 2050 negen miljard mensen voeden op een manier die goed is voor de gezondheid van mensen, de planeet, de dieren en het klimaat?

Diversiteit

 

Deze bijeenkomst is bijzonder vanwege de diversiteit aan deelnemers: allemaal foodprofessionals die de Nederlandse eetcultuur willen verbeteren. “Dit is de start van een beweging die de Nederlandse agrifood-wereld opnieuw op de kaart gaat zetten”, aldus Steenbergen. Het WAFF is onderdeel van de eerste Dutch Agri Food Week die van 12 tot 20 oktober duurt.

Het WAFF is een initiatief van AgriFood Capital, Food Inspiration en Libéma. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Hutten, Rabobank en Provincie Noordoost-Brabant.

www.collincrowdfund.nl

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!