Eindhoven adviseert 222 ondernemingen over veiligheidsaspecten

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Wat de ondernemer kan doen om het bedrijf veiliger te maken, daarover zijn in de eerste maanden van dit jaar 222 ondernemers persoonlijk geïnformeerd. Een adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) bezocht hen voor een kosteloze preventiescan.

Eindhoven adviseert 222 ondernemingen over veiligheidsaspecten

Samen met de ondernemer bekeek de adviseur wat de veiligheidrisico’s zijn en adviseerde hij de ondernemer op maat over de mogelijke maatregelen om het bedrijf (nog) veiliger te maken.

Hoge respons

Met name bedrijven waar relatief veel cashgeld in omloop is, zoals bakkers, slagers, kappers en snackbars, kregen de veiligheidsscan aangeboden. Het CCV benaderde vrijwel alle Eindhovense winkelgebieden buiten het centrum. Ongeveer 85% van de benaderde ondernemers is ingegaan op het aanbod, wat een hoge respons is. Alleen al op de Kruisstraat en de Woenselse markt zijn 80 scans uitgevoerd.

Het viel de adviseur van het CCV op dat de Eindhovense ondernemers op een open en belangstellende manier het gesprek aangingen. “Dit is een voorwaarde om het een potentiële winkeldief of overvaller zo lastig mogelijk te maken.”  Bij de scans keek de adviseur zowel naar bouwtechnische als persoonsgebonden veiligheidsaspecten. De ondernemer kreeg tips over bijvoorbeeld de inrichting van de winkel, camerabevestiging, de wijze van aanduiding dat er camerabewaking is en de manier waarop de ondernemer  het personeel goed kan instrueren.

Ruimte voor meer scans

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie bood de gratis veiligheidsscan aan en de uitvoering gebeurde door een adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), in samenwerking met de gemeente Eindhoven en politie. De doelgroep bleek goed in beeld te zijn. Omdat veel bedrijven gebruik maakten van het aanbod en de adviseur dus zelden voor niets op de stoep stond, was er ruimte om meer scans uit te voeren dan de 150 scans die het ministerie in eerste instantie aan de gemeente beschikbaar heeft gesteld.

Meer informatie over veilig ondernemen staat op www.veiligondernemenbeginthier.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!