Eindhoven Airport op 2e plaats meest gebruikte zakelijke luchthaven

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BZW

642 leden – en daarmee een representatief deel – van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) hebben via een enquête inzage gegeven in hun huidige en toekomstige vlieggedrag.

Eindhoven Airport op 2e plaats meest gebruikte zakelijke luchthaven

De enquête is een initiatief van de BZW met als doel het gedrag en de wensen van de zakelijke reiziger in kaart te brengen. Uit het onderzoek blijkt dat Eindhoven Airport een belangrijke faciliterende rol voor het Brabantse bedrijfsleven vervult en dat deze rol nog groter wordt naarmate Eindhoven Airport een aantal nu nog ontbrekende bestemmingen aanbiedt, reeds aanwezige bestemmingen frequenter aandoet, meer dagrandverbindingen aanbiedt – passagiers kunnen dan ’s ochtends vroeg naar hun bestemming en aan het eind van de dag weer terug vliegen – en als de bereikbaarheid naar de luchthaven wordt verbeterd. Verder vindt de helft van de respondenten de nabijheid van een vliegveld, zoals Eindhoven Airport, een belangrijke tot zeer belangrijke vestigingsfactor.

Schiphol koploper

Eindhoven Airport staat op de tweede plaats van meest gebruikte luchthavens voor zakelijk verkeer. Maar liefst 68% van de respondenten die aangeven zakelijke vliegreizen te maken, maakt gebruik van Eindhoven Airport. Hiermee laat Eindhoven Airport de luchthavens van Düsseldorf (63%), Brussel (49%), Rotterdam (29%), Weeze/Niederrhein (21%) en Charleroi (12%) achter zich en eindigt na Schiphol (92%) als meest frequent gebruikte luchthaven voor zakelijke reizen. Maar liefst vijf van de acht meest gevlogen Europese bestemmingen worden reeds vanaf Eindhoven Airport bediend. Dit zijn Londen, Milaan, Barcelona, Berlijn en Madrid. Op het wensenlijstje van de bedrijven uit de regio staan nog München, Parijs, Wenen en Zurich, bij voorkeur met dagrandverbindingen.

Bereikbaarheid kan beter

Daarnaast geven de respondenten aan dat naast de bestemmingen en de dienstregeling de nabijheid en de bereikbaarheid belangrijke criteria zijn voor de keuze voor een luchthaven. Volgens de BZW is verbetering van de bereikbaarheid van de luchthaven is daarbij onderdeel van de bereikbaarheidsopgave voor het gebied Eindhoven-Helmond als geheel. Met het verder uitbreiden van het aantal bestemmingen, het verhogen van de frequentie met name dagrandverbindingen en het verbeteren van de bereikbaarheid zowel per auto als met het OV, zal Eindhoven Airport in de toekomst nog beter kunnen voorzien in de behoefte van de zakelijke reiziger.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!