Eindhoven en Brabant gelauwerd in Cannes

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Brainport Eindhoven en de provincie Brabant ontvingen vandaag op de internationale vastgoedbeurs MIPIM in Cannes verscheidene prijzen vanwege hun hoge notering in het Financial Times onderzoek naar de ‘fDi European Cities and Regions of the Future’.

Eindhoven en Brabant gelauwerd in Cannes

De Times zette Eindhoven in de overall ranglijst van haar Foreign Direct Investment Index (fDi-index) voor heel Europa op de derde plek en voor West-Europa zelfs op plaats 1. Het hart van de hightech regio Brainport is volgens de Britse financiële autoriteit een uitgelezen plek om te investeren in de toekomst. De provincie Brabant kreeg een award voor haar toppositie op de ranglijst voor regio’s met de beste fDi-strategie.

Future Proof

Burgemeester Rob van Gijzel mocht namens Brainport Eindhoven de eer ontvangen. Ter plaatse nodigde hij de aanwezige pers en investeerders uit om de innovatieve kracht van Brainport Eindhoven ook eens van dichtbij te komen bekijken. “Onze bedrijven en kennisinstellingen doen bijzondere ontdekkingen die bijdragen aan de oplossingen voor de uitdagingen van morgen. De Eindhovense pioniersmentaliteit kan de wereld helpen om duurzaam, leefbaar en toekomstbestendig te zijn, oftewel Future Proof.” Onder die titel werden potentiële investeerders op de beurs gewezen op de mogelijkheden om bij te dragen aan het succes van de campus-sites, startups, accellerators en research in de regio, maar ook te investeren in stedelijke gebiedsontwikkelingen en vastgoed.

Brabantse samenwerkingscultuur

Gedeputeerde Bert Pauli roemde in Cannes de kracht van de Brabantse samenwerkingscultuur. “Onze economische structuur, waarin samenwerken centraal staat, biedt interessante mogelijkheden voor investeerders met lef en visie. Zij komen bij ons terecht in een netwerk waarin grote ondernemers innovatief blijven en kleine ondernemers de kans krijgen om te groeien.”

Aantrekkingskracht op investeerders

Minister Kamp van Economische zaken laat weten zich goed te herkennen in het beeld van The Financial Times: “Met Brainport Eindhoven (3), Amsterdam(9), Rotterdam (14) en Utrecht (18) is Nederland sterk vertegenwoordigd in de top 25. De nauwe samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en de overheid resulteert in Nederland in een goed investerings- en vestigingsklimaat. Aantrekkingskracht op investeerders is een bepalende factor voor de werkgelegenheid in de toekomst."

Inspanningen en potentieel

De jury was zeer te spreken over de inspanningen en het potentieel van Brainport Eindhoven en Noord-Brabant. Volgens jurylid Michal Kaczmarski van fDi Magazine is de service voor investeerders in Brabant indrukwekkend, net als de praktische ondersteuning van internationale bedrijven en kenniswerkers bij het verkrijgen van de benodigde informatie en vergunningen. “Dit zorgt voor een zachte landing in de regio, wat cruciaal is voor het aantrekken van buitenlandse investeringen”, aldus Kaczmarski.

fDi European Cities and Regions of the Future

De fDi European Cities and Regions of the Future is een tweejaarlijkse ranglijst van fDi Magazine. Het is een ranking van steden en regio's die de beste vooruitzichten hebben voor buitenlandse investeringen, economische ontwikkeling en bedrijfsuitbreiding. Het onafhankelijke onderzoek wordt verricht door fDi Intelligence, wereldwijd het grootste kenniscentrum op het vlak van buitenlandse investeringen. De onderzoekers verzamelden gegevens van 468 steden en regio's in Europa.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!