Eindhoven lanceert als eerste gemeente de Begrotingsapp

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Dinsdagavond 19 november heeft wethouder van financiën, Staf Depla, de Begrotingsapp gelanceerd. Daarmee is Eindhoven de eerste gemeente in Nederland.

Eindhoven lanceert als eerste gemeente de Begrotingsapp

De app is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de financiën van de gemeente. Het doel is om inzicht te geven in de begroting; welke doelen streeft de gemeente Eindhoven na en hoeveel geld mogen die kosten. De app, die gemaakt is in samenwerking met BMC, geeft een compleet beeld.

Direct contact

Alle begrotingsteksten zijn makkelijk per programma te raadplegen, maar ook grafieken en beleidsstukken zijn toegevoegd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om direct met een bestuurder te mailen of via twitter contact te leggen. De app biedt vooral overzicht en gebruiksgemak.

Te downloaden in Appstore

De app is via de Appstore (link alleen voor Ipad) gratis te downloaden voor iedereen die een Ipad heeft. Na evaluatie kan uitrol naar andere besturingssystemen zoals Android plaatsvinden, zodat nog meer mensen er gebruik van kunnen maken.

Sinds 2012 is de gemeentelijke begroting al digitaal beschikbaar via de website. Dat blijft zo.Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!