Eindhoven nr.7 Best new global city for startups

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Eindhoven365

Eindhoven staat op nummer 7 in de lijst van steden die door het Amerikaanse magazine Fortune worden genoemd als ‘The best new global cities for startups’. Als motivatie worden onder andere de vorig jaar behaalde titel ‘Slimste regio van de wereld’ en de aanwezigheid van de High Tech Campus Eindhoven genoemd.

Eindhoven nr.7 Best new global city for startups

Best new global cities for startups

Door de economische druk over de hele wereld, zijn managers, ondernemers en investeerders op jacht naar broeinesten van originele ideeën en vernieuwende bedrijven, het nieuwe Silicon Valley. CNN’s Fortune ging op zoek naar plaatsen die in het bijzonder gastvrij zijn voor bedrijven met een mix van talent, nieuwsgierigheid en het nemen van risico dat leidt tot innovatieve producten en diensten. Het resultaat is een lijst van ‘Best new global cities for startups’.

Noord-Europese landen aan top

De lijst bestaat uit Zurich, Stockholm, Singapore, Dublin, Kopenhagen, Oulu (Finland) en Eindhoven dus op nummer 7. De reden voor deze nominering is volgens Fortune: ‘The Intelligent Community Forum, a nonprofit think tank, ranked Eindhoven’s tech neighborhood (dubbed Brainport) the world’s smartest region in 2011. The one-square-kilometer area is home to more than 100 companies and institutes and some 8,000 researchers, developers, and entrepreneurs who churn out nearly 50% of all Dutch patent applications.’

Wie kiest, wordt gekozen

Eindhoven is een pioniersstad. Door gespecialiseerde opleidingen en bedrijven heeft de stad een groot potentieel aan kennis. Dit ontwikkelt zich constant tot hoogwaardige technologie en spraakmakend design. Eindhoven365 neemt de pijlers technologie, design en kennis daarom als speerpunt voor haar citymarketingstrategie. En wie kiest, wordt gekozen. Zo ook door CNN’s Fortune.

Meer informatie over EINDHOVEN365.nl:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!