Eindhoven presenteert slimme oplossingen tijdens Hannover Messe

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Onder het motto ‘Connect & Add’ presenteert Eindhoven zich samen met Rotterdam en Amsterdam op de grootste technologiebeurs ter wereld, de Hannover Messe.

Eindhoven presenteert slimme oplossingen tijdens Hannover Messe

De drie belangrijkste economische regio’s in Nederland (E3 samenwerking) laten de bezoekers zien met welke sociale uitdagingen steden nu en in de toekomst te maken krijgen. Bondskanselier Merkel, minister-president Rutte, de ministers Ploumen en Kamp en staatssecretaris Dekkers bezoeken de Messe. Namens de gemeente Eindhoven bezoekt wethouder Economie Monique List de beurs. Naast de gemeente Eindhoven nemen veel bedrijven en organisaties uit de Brainport regio deel aan de beurs. Zo presenteren ook  ASML, HTCE, Brainport Industries (met VDL, Sioux, NTS Group, KMWE, Neways) en de TU/e zich op de Messe.

Sociale uitdagingen

Steden staan voor grote sociale uitdagingen. Die uitdagingen vragen niet alleen om samenwerking, maar ook om een andere manier van samenwerken. Eindhoven profileert zich als de stad waar slimme oplossingen bedacht worden voor maatschappelijke vraagstukken met programma’s die digitale en maatschappelijke vernieuwingen aan elkaar verbinden (Connect & Add). Smart Lights (SLIM E3) en het LivingLab Stratumseind  (met DITSS, Philips, TU/e en anderen). Eindhoven bemant samen met Rotterdam en Amsterdam een stand in het Holland Paviljoen waarin ondermeer Slimme Licht oplossingen worden getoond. Deelname aan de Messe ondersteunt de ambities van Eindhoven als smart city. Wethouder List bezoekt de beurs op maandag.

Hannover Messe

De Hannover Messe is een belangrijke beurs voor bedrijven en kennisinstituten. De beurs trekt jaarlijks ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen. In 2014 is Nederland partnerland van de Hannover Messe. Onder het motto ‘Global Challenges, Smart Solutions’ laat Nederland zien waar het groot in is: internationaal en interdisciplinair samenwerken aan creatieve, pragmatische en technologische oplossingen. Eindhoven toont ondermeer dat de maatschappelijke en digitale revolutie succesvol samengebracht worden om maatschappelijke, economische en sociale vraagstukken op te lossen.

Internationale uitstraling

De Hannover Messe heeft een grote internationale uitstraling, niet alleen naar het internationaal bedrijfsleven, maar ook naar de grote internationale media, de vakpers, politici en opinieleiders. Ieder jaar kiest de beurs één partnerland dat extra in de spotlights staat, dit keer is Nederland partner. Op de beurs staat een centraal gelegen Holland Paviljoen, met daarnaast 8 decentrale themapaviljoens.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!