Emmmo: een nieuwe logistieke hotspot in de Euregio Rijn-Waal

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Euregio Rijn-Waal

De Rotterdamse haven groeit de komende vier à vijf jaar naar verwachting met ca. 35%. Dit betekent ook dat het vervoer over weg, spoor en water naar het achterland sterk zal toenemen. Een groot deel van de Rotterdamse containers komt op weg naar hun eindbestemming langs de gemeente Montferland of Emmerich.

Emmmo: een nieuwe logistieke hotspot in de Euregio Rijn-Waal

“Daarom zijn beide gemeenten enkele jaren geleden een nauwe samenwerking zijn aangegaan”, aldus Johannes Diks, burgemeester van Emmerich. “De regio Emmerich-Montferland een trimodaal knooppunt, waar auto-, spoor- en waterwegen bij elkaar komen. Daarnaast beschikt de regio nog over ca. 53 hectare grond, die bebouwd kan worden”, vult zijn Nederlandse collega, Ina Leppink-Schuitema aan.  Deze combinatie is aantrekkelijk voor grote logistieke en transportondernemers.

Om deze bedrijven naar de regio te lokken, organiseren de beide gemeenten twee bijeenkomsten voor logistiek- en transportsector. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 27 september in Huis Bergh. Er vinden drie lezingen plaats, waarin de regio wordt voorgesteld. Daarnaast kunnen de bezoekers zich informeren over de concrete vestigingsmogelijkheden in de gemeente Montferland en Emmerich. Verwacht worden ca. 200 deelnemers uit Nederland en Duitsland.

De bijeenkomsten worden in het kader van het INTERREG IV A programma Deutschland-Nederland door de Euregio Rijn-Waal ondersteund. “De Euregio Rijn-Waal ondersteunt dit project graag, omdat de uitdaging om landelijke regio´s aantrekkelijk te maken voor ondernemers een uitdaging is waar veel landelijke gebieden en grensregio´s de komende jaren voor staan. Het project kan daarom een voorbeeld zijn voor veel andere regio´s”, aldus Andreas Kochs, plaatsvervangend secretaris van de Euregio Rijn-Waal. 

Meer informatie over Euregio Rijn-Waal:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!